Covei şi complicii săi foloseau sute de carduri falsificate
În interceptările din dosarul în care Iustin Covei şi a alte 13 persoane sunt cercetate pentru fraude cu carduri bancare, membrii reţelei vorbesc despre sute de carduri falsificate şi sute de milioane de lei încasaţi, ei afirmând că "în trei zile au făcut 1,6 miliarde de lei".
Covei şi complicii săi foloseau sute de carduri falsificate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a judecat, în urmă cu o săptămână, contestaţia celor 14 acuzaţi, printre care şi Iustin Covei, faţă de arestarea preventivă în dosarul în care sunt cercetaţi pentru infracţiuni cu carduri bancare.
Instanţa a respins recursul acestora şi a decis cercetarea lor în stare de arest.
În motivarea acestei decizii sunt redate interceptări ale unor convorbiri telefonice, din care reiese numărul mare de carduri folosite, doar într-una dintre conversaţii dintre Marin Mihăilă şi "Adiţă" făcându-se vorbire de 180 de carduri şi de sumele obţinute în urma infracţiunilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
Astfel, Jean Marin Mihăilă discută, în 9 martie, despre fapte comise în Australia.
Agenţia MEDIAFAX vă prezintă integral convorbirea:
"MJM: Altceva! Seara la treabă mai facem vreo 200 şi ceva de milioane.
Dragoş: Şi mai merge!
MJM: Deci, luni, marţi, azi e a treia zi. Am luat 700 în prima zi, 700 în a doua şi 200 în a treia.
Dragoş: Şi mai dă în ele?
MJM: Ştii care e problema? Ar fi mers bine şi 20, care sunt greşite.
Dragoş: Aşa!
MJM: Şi restul jumătate care nu au avut niciun ban. Nu au avut niciun ban. (...) Nu sunt multe la 180 şi ceva, 20 greşite, nu sunt multe".
Membrii reţelei se fereau de camerele de supraveghere, pe care le numeau "ochiuri".
"Mihăilă Jean Marin: Mi-au zis că nu avu de văzut nimic aparatul. E pietonală, e loc de trecere nu e parcare (...) depinde dacă se merită. Câte sunt în ziua aia?
Adiţă: Păi sunt, noi avem vreo 60 şi ceva, 60 aşa, 132, 60.
MJM: Cu, fără PIN-uri, fără alea poate scoţi 70 la sută din ele... 40, 45 (...)
Adiţă: Probelema este că pe unul de-al nostru chiar acolo l-a legitimat. Acuma, dacă se dau la noi acolo, nu ştiu dacă-i bine. Ia stai puţin. Ia-l pe...
Gabi: Să nu dea frate în ele, să nu dea că ne legăm, că sunt vreo trei în care s-a fost şi au fost împreumă şi sunt ochiuri pe străzi. Că nu-i vorbă că te ia de acolo. Da, sunt ochiuri pe străzi şi ei o să se uite şi o să ne vadă şi acolo, şi acolo (...) şi dacă ne leagă pe toţi?".
De asemenea, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au apreciat că Iustin Covei şi celelalte 13 persoane trebuie anchetaţi în stare de arest, existând riscul de a influenţa ancheta, dacă ar fi lăsaţi în libertate.
Magistraţii au criticat, în finalul motivării deciziei de menţinere a celor 14 în arest, mediatizarea excesivă a cazului, arătând că se poate aduce atingere prezumţiei de nevinovăţie.
"În ceea ce priveşte publicitatea excesivă a cazului, invocată de către recurenţi, Curtea constată că, în acest stadiu procesual, orice transmitere a imaginilor provenind de la autorităţi, cu sigla acestei autorităţi, înregistrate în cursul percheziţiilor sau altor acte desfăşurate în cursul urmăririi penale constituie o încălcare a prezumţiei de nevinovăţie a acestora, care dă dreptul la despăgubiri celor lezaţi", se mai sublinează în motivare.
Iustin Covei a fost surprins, în luna aprilie, de camerele de supraveghere de la o bancă din Craiova când retrăgea fraudulos bani dintr-un ATM, cu două carduri contrafăcute, numerele utilizare aparţinând unor instituţii bancare din Italia, potrivit procurorilor.
Membrii grupării din Craiova acuzaţi de falsificare de carduri scoateau fraudulos din ATM-uri din Sydney şi Melbourne până la 70.000 de lei pe zi, potrivit interceptărilor făcute de procurori în acest dosar.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO