- Home
- Social
- ARAD, (10.03.2020, 23:42)
- Departamentul Corespondenti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cozi kilometrice la Vama Nădlac II. Românii aşteaptă zeci de minute să intre în ţară / Celulă de criză la MAI, pentru gestionarea numărului mare de persoane de la graniţa de Vest
- Persoanele care vor să intre în ţară prin Vama Nădlac II au de aşteptat, marţi seara, aproximativ 50 de minute.
- În punctul de trecere al frontierei dintre Ungaria şi România se circulă pe 3 benzi.
- Formalităţile durează mai mult, pentru că trebuie să completeze formularul privind COVID-19.
Urmărește
17211 afișări
Românii fac cozi kilometrice la Vama Nădlac II, să intre în ţară. 50 de minute de aşteptare
UPDATE ora 11.55 Celulă de criză, constituită la MAI, pentru gestionarea numărului mare de români de la graniţa de Vest
O celulă de criză se desfăşoară, la ora transmiterii ştirii, la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), pentru a se lua măsurile necesare gestionării numărului mare de români care vor să intre în ţară pe la graniţa de Vesta, a anunţat, marţi seara, şeful Cancelariei premierului interimar Ludovic Orban.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
„În acest moment, la sediul Ministerului de Interne, împreună cu celelalte instituţii competente se desfăşoară o celulă de criză pentru identificarea şi adoptarea soluţiilor care să ducă la defluirea acestei aglomeraţii înregistrate în momentul de faţă la graniţa de Vest a României. Sunt implicate, în momentul de faţă, atât insituţiile din subordinea ministerului Afacerilor Interne, Poliţia de Frontieră, cât şi instituţiile prefectului din judeţele de graniţă, responsabilii din Direcţiile de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii, astfel încât să fie identificate şi adoptate în cel mai scurt timp măsurile necesare
Persoanele care vor să intre în ţară prin Vama Nădlac II au de aşteptat, marţi seara, aproximativ 50 de minute. În punctul de trecere al frontierei dintre Ungaria şi România se circulă pe trei benzi, iar formalităţile durează mai mult, pentru că trebuie să completeze formularul privind COVID-19.
Cozi kilometrice la Vama Nădlac II. Românii aşteaptă zeci de minute să intre în ţară
Imaginile surprinse de camere de pe site-ul Poliţiei de Frontieră arată zeci de maşini care aşteaptă la rând să intre în ţară, prin punctul de trecere de la Nădlac II.
„În momentul de faţă timpul de aşteptare este de aproximativ 45-50 de minute pe sensul de intrare în ţară. În aceeaşi dată, anul trecut au intrat în ţară aproximativ 14.000 de persoane, iar în momentul de faţă sunt aproximativ 11.000 de persoane. Timpii de aşteptare se datorează controalelor suplimentare care se efectuează la intrare. Este vorba despre chestionare şi despre întrebările la care trebuie să răspundă. Vă daţi seama că dacă într-un autoturism sunt mai multe persoane sunt întrebate de unde vin, tocmai pentru a stabili dacă vin din zona de risc", a declarat, marţi seara, pentru MEDIAFAX, Filip Matei, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.
În Vama Nădlac II se intră în ţară pe trei artere rutiere.
Zeci de români care au revenit din Italia au fost plasaţi în carantină
Aproximativ 80 de persoane care au venit în ultimele 24 de ore în România au ajuns în centrele de carantină din Arad. Un grup de români a refuzat carantina, însă autorităţile locale i-a convins să rămână şi au fost recoltate probe pentru a fi analizate pentru a exclude infectarea cu noul COVID-19.
Potrivit autorităţilor din Arad, toate persoanele care vin din Italia, pe la Vama Nădlac, indiferent de judeţul în care au domiciliu, sunt duse la centrele de carantină din Arad.
Marţi seara erau deja cazate, în spaţiile special amenjate, 80 de persoane, potrivit directorului DSP Arad, Constantin Cătană, care a precizat, că un grup de persoane a refuzat să meargă în centrul de carantină, însă, în cele din urmă oamenii au fost convinşi să respecte măsurile.
„Dânşii au refuzat carantina, în curtea centrului. Au coborât din maşină şi au spus că nu rămân în carantină. După discuţii cu dânşii, am pornit spre alt centru de carantină. Acum se cazează acolo. Voi discuta cu dânşii despre cum să efectuăm testele, le trimitem la Timişoara şi să vedem mâine rezultatele. Avem în carantină persoane din aproape toate judeţele. Sunt peste 80 de persoane. Până la ora aceasta, aceasta este reglementare şi noi o respectăm: toată lumea, toţi cetăţenii care vin din zona roşie, toată Italia, sunt carantinaţi în judeţul de frontieră”, a declarat Constantin Cătană, director DSP Arad.
Potrivit autorităţilor din Arad, numărul persoanelor care ar putea ajunge în judeţ, în următoarele ore, ar putea fi mai mare decât numărul spaţiilor de cazare pregătite până acum.
„Astăzi (marţi – n.r.) traficul a înregistrat valori ceva mai ridicate. Vom vedea câţi vor veni. Avem peste 120 de locuri, dar lucrurile sunt într-o continuă schimbare şi încercăm să facem faţă afluxului de cetăţeni români care se întorc acasă”, a mai spus directorul DSP Arad.
Fiecare persoană care ajunge în punctul de trecere a frontierei este verificată de medici, iar celor care sunt în carantină li se recoltează probe pentru testele de coronavirus.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: COVID-19 are şi efecte pozitive, pentru unii. Sute de rău-platnici din Galaţi au fost rebranşaţi la reţeaua de apă pentru a fi prevenită răspândirea bolii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe