- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Craiova: Membrii grupării care a produs un prejudiciu de 500.000 de dolari, cercetaţi în libertate
Cei şapte membri ai grupării specializate în fraude bancare şi care acţiona în Germania, Spania, Mexic sau SUA, producând un prejudiciu de peste 500.000 de dolari vor fi cercetaţi în libertate, au decis procurorii DIICOT Craiova, în urma audierilor de joi.
Craiova: Membrii grupării care a produs un prejudiciu de 500.000 de dolari, cercetaţi în libertate (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax foto)
Persoanele duse, joi, la DIICOT Craiova, în urma unor pecheziţii, sunt cercetate în libertate pentru spălare de bani.
"Nu a fost reţinută nicio persoană din cele aduse ieri la audieri, întrucât în urma cercetărilor s-a stabilit că aceştia erau cei care depozitau banii şi îi investeau în afaceri imobiliare. Poliţiştii din America şi-au făcut treaba. S-a stabilit că acolo există o reţea în Statele Unite ale Americii, care săvârşea infracţiunile, iar cei aduşi ieri la DIICOT luau banii şi cumpărau imobiliare", a declarat, vineri, şeful DIICOT Craiova, procurorul-şef Adrian Glugă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Mai multe percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, în judeţul Dolj, fiind vizaţi membrii unei grupări specializate în furturi din bancomate.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova precizau că este vorba despre o grupare infracţională transfrontalieră, specializată în săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, punere la dispoziţie a unor date informatice, deţinere de echipamente în vederea falsificării şi falsificare de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi spălare de bani.
Potrivit DIICOT, membrii grupării au produs sau achiziţionat aparatură de skimming, pe care apoi au utilizat-o pe teritoriul României, dar şi în Germania, Spania, Portugalia, Mexic sau SUA, în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plată electronică utilizate la diferite terminale ATM.
Sumele de bani rezultate din aceste operaţiuni financiare frauduloase erau expediate în ţară, unor persoane interpuse, prin intermediul serviciilor de transfer internaţional de bani sau prin curieri şi erau investite în afaceri licite, în scopul reciclării.
Miercuri, unul dintre membrii grupării a fost depistat în flagrant delict, având asupra sa suma de 100.000 de dolari, provenind din activitatea infracţională.
Valoarea prejudiciului cauzat depăşeşte suma de 500.000 de dolari, mai menţiona DIICOT.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36