- Home
- Social
- (05.07.2021, 15:58)
- Ştefan Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Creşte deficitul alimentar în România. „Avem o problemă pentru că nu procesăm în România şi că importăm”
- Deficitul cu alimente a crescut cu 66% în T1 2021 faţă de T1 2020.
- România a exportat porumb, floarea soarelui şi grâu de 740 milioane euro.
- Am importat cel mai mult porumb, carne de porc şi produse de patiserie.
Urmărește
442 afișări
Creşte deficitul alimentar în România. „Avem o problemă pentru că nu procesăm în România şi că importăm”
Deficitul cu produse alimentare creşte, lucru care ne duce cu gândul la motivele pentru care nu procesăm producţia brută. Deficitul comercial cu produse alimentare a crescut cu 66% în primul trimestru din 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Cezar Gheorghe, expert analist pe piaţa de cereale, spune că noi nu procesăm cerealele. Acest lucru se poate întâmpla din cauza faptului că la noi nu există un sistem de subvenţii bine pus la punct.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
„Avem o problemă pentru că nu procesăm în România şi că importăm. Importăm, să zicem, produse de panificaţie şi produse congelate. Dar ştiţi cum e, piaţa e liberă, dacă noi nu suntem în stare să facem produse de panificaţie şi congelate, vin alţii şi o fac fără probleme”, a spus Cezar Gheorghe, analist expert piaţa de cereale.
Fermierul Mihai Rezeanu spune că fermierii din România nu îşi pot procesa materiile brute pe care le produc din agricultură. Ar avea nevoie de experienţă pentru acest lucru. Pentru procesarea cerealelor în România ar trebui să intre pe fir alte companii.
„Dacă mâine m-aş apuca să fac paste ar trebui să o iau de la zero şi să intru pe o piaţă pe care nu o cunosc, ar trebui să am vreo 10-20 de ani de experienţă cum am în agricultură şi să mă „bat”, să intru într-o competiţie, cu nişte producători care au 100 sau 200 de ani în spate”, a afirmat Mihai Rezeanu, fermier.
Florian Ciolacu, preşedintele Clubului Fermierilor Români, spune că trebuie luate măsuri care să favorizeze comercializarea produselor autohtone. Educarea populaţiei pentru a consuma produse autohtone este, de asemenea, necesară.
„Totul este în mâinile noastre. Nu există niciun impediment ca să transformăm producţia agricolă din România într-una cu valoare adăugată superioară. Trebuie înţeles că fermierii care fac performanţă trebuie să fie continuu sprijiniţi”, a declarat Florian Ciolacu, preşedinte Clubul Fermierilor Români.
România a exportat în primul rând porumb, floarea soarelui şi grâu, cu o valoarea totală de 740 milioane de euro.
Porumbul este primul şi la importuri. Urmează carnea de porc şi produsele de patiserie.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36