- Home
- Social
- (05.07.2021, 15:58)
- Ştefan Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Creşte deficitul alimentar în România. „Avem o problemă pentru că nu procesăm în România şi că importăm”
- Deficitul cu alimente a crescut cu 66% în T1 2021 faţă de T1 2020.
- România a exportat porumb, floarea soarelui şi grâu de 740 milioane euro.
- Am importat cel mai mult porumb, carne de porc şi produse de patiserie.
Urmărește
442 afișări
Creşte deficitul alimentar în România. „Avem o problemă pentru că nu procesăm în România şi că importăm”
Deficitul cu produse alimentare creşte, lucru care ne duce cu gândul la motivele pentru care nu procesăm producţia brută. Deficitul comercial cu produse alimentare a crescut cu 66% în primul trimestru din 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Cezar Gheorghe, expert analist pe piaţa de cereale, spune că noi nu procesăm cerealele. Acest lucru se poate întâmpla din cauza faptului că la noi nu există un sistem de subvenţii bine pus la punct.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
„Avem o problemă pentru că nu procesăm în România şi că importăm. Importăm, să zicem, produse de panificaţie şi produse congelate. Dar ştiţi cum e, piaţa e liberă, dacă noi nu suntem în stare să facem produse de panificaţie şi congelate, vin alţii şi o fac fără probleme”, a spus Cezar Gheorghe, analist expert piaţa de cereale.
Fermierul Mihai Rezeanu spune că fermierii din România nu îşi pot procesa materiile brute pe care le produc din agricultură. Ar avea nevoie de experienţă pentru acest lucru. Pentru procesarea cerealelor în România ar trebui să intre pe fir alte companii.
„Dacă mâine m-aş apuca să fac paste ar trebui să o iau de la zero şi să intru pe o piaţă pe care nu o cunosc, ar trebui să am vreo 10-20 de ani de experienţă cum am în agricultură şi să mă „bat”, să intru într-o competiţie, cu nişte producători care au 100 sau 200 de ani în spate”, a afirmat Mihai Rezeanu, fermier.
Florian Ciolacu, preşedintele Clubului Fermierilor Români, spune că trebuie luate măsuri care să favorizeze comercializarea produselor autohtone. Educarea populaţiei pentru a consuma produse autohtone este, de asemenea, necesară.
„Totul este în mâinile noastre. Nu există niciun impediment ca să transformăm producţia agricolă din România într-una cu valoare adăugată superioară. Trebuie înţeles că fermierii care fac performanţă trebuie să fie continuu sprijiniţi”, a declarat Florian Ciolacu, preşedinte Clubul Fermierilor Români.
România a exportat în primul rând porumb, floarea soarelui şi grâu, cu o valoarea totală de 740 milioane de euro.
Porumbul este primul şi la importuri. Urmează carnea de porc şi produsele de patiserie.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe