Creşte numărul românilor care închiriază maşini să plece în concediu

  • Numărul de maşini închiriate de români a crescut în primele şase luni ale anului 2024, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrvit unui studiu al AVIS.
  • Românii închiriază maşini să plece în concediu în Italia, Franţa, Germania şi Spania.
Urmărește
745 afișări
Imaginea articolului Creşte numărul românilor care închiriază maşini să plece în concediu

Creşte numărul românilor care închiriază maşini să plece în concediu

Potrivit studiului AVIS, s-a a înregistrat o creştere a numărului de autoturisme închiriate de către români pentru primele şase luni ale anului curent, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, fiind evident un nou trend în rândul turiştilor români: libertatea de mişcare.

„În special pentru plecările în străinătate, au fost înregistrate mai multe solicitări de rent-a-car, pe măsură ce numărul românilor care călătoresc în afara ţării continuă să crească. Destinaţiile care au generat cele mai multe solicitări de servicii de rent-a-car au fost Italia, Franţa, Germania şi Spania, potrivit datelor interne ale companiei. Acestea se menţin în continuare în topul preferinţelor românilor pentru vacanţe, urmând tendinţele din anii trecuţi”, potrivit studiului citat.

Potrivit acestuia, Rromânii îşi doresc din ce în ce mai mult să aibă libertatea de a explora pe cont propriu, fără limitările transportului public sau ale excursiilor organizate, astfel că sunt tot mai interesaţi de serviciile de rent a car.

„Acestea oferă flexibilitate, confort şi le permit turiştilor să călătorească în locuri mai puţin explorate şi să se bucure de vacanţă în propriul ritm. Urmând tendinţa anilor trecuţi, iulie şi august rămân lunile favorite pentru vacanţe ale turiştilor români. Datele confirmă că românii sunt din ce în ce mai deschişi să exploreze noi destinaţii, dar şi să se întoarcă în locurile preferate, în zone mai puţin turistice”, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici