Creşte valoarea indemnizaţiei de însoţitor pentru pensionarii încadraţi în gradul I de invaliditate

Indemnizaţia de însoţitor primită de pensionarii încadraţi în gradul I de invaliditate va creşte de la 1 septembrie 2024 cu 224 de lei, anunţă, luni, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Urmărește
7829 afișări
Imaginea articolului Creşte valoarea indemnizaţiei de însoţitor pentru pensionarii încadraţi în gradul I de invaliditate

Ministerul Muncii anunţă că va creşte valoarea indemnizaţiei de însoţitor pentru pensionarii încadraţi în gradul I de invaliditate.

„Indemnizaţia de însoţitor primită de pensionarii încadraţi în gradul I de invaliditate va creşte de la 1 septembrie 2024 cu suma de 224 de lei, de la 1.626 de lei, la 1.850 de lei. Această sumă este încasată cumulativ cu pensia de invaliditate. În prezent, indemnizaţia de însoţitor este calculată la 80% din punctul de pensie. Legea nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii aduce o îmbunătăţire şi prevede un calcul al indemnizaţiei de 50% din valoarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată”, scrie, pe Facebook, Ministerul Muncii.

Astfel, indemnizaţia de însoţitor creşte cu 224 de lei de la 1 septembrie 2024.

Prin HG nr. 598/2024, Executivul a stabilit că începând cu 1 iulie 2024 salariul minim brut pe ţară garantat în plată este de 3.700 de lei.

La nivelul lunii curente în evidenţele Casei Naţionale de Pensii Publice sunt circa 45.000 de pensionari încadraţi în gradul I de invaliditate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici