„Este un dosar pe rolul secţiei Parchetelor militare care are un specific: majoritatea documentelor sunt clasificate şi faptul de a consulta nişte documente clasificate atrage o anumită dificultate în evaluarea lor. Este evident că acele documente clasificate care prezintă probe în procesul penal trebuie declasificate”, a declarat Augustin Lazăr, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Procurorii militari de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au înregistrat 770 de plângeri depuse împotriva jandarmilor care au intervenit la protestul din 10 august. „În urma activităţilor desfăşurate până astăzi, 3 septembrie 2018, în cauza aflată pe rolul Secţiei parchetelor militare având ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestaţiei din Piaţa Victoriei din Bucureşti, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 770”, potrivit Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Pe de altă parte, procurorii efectuează cercetări după ce 62 de jandarmi au spus că au fost agresaţi la mitingul din 10 august, deşi nu fiecare a depus plângere, fiind înregistrate mai multe sesizări colective, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii parchetului, care au reunit cauzele într-un singur dosar.