Cristian Buşoi: Dispozitivele de securitate de pe ambalajele medicamentelor, protecţie necesară

Eurodeputatul liberal, Cristian Buşoi, salută adoptarea Directivei europene privind medicamentele falsificate, afirmând că prin pachetul legislativ referitor la vigilenţa în domeniul farmaceutic Uniunea Europeană face paşii necesari spre securitatea sporită a pacienţilor.

Urmărește
7 afișări

Cristian Buşoi este de părere că rezultatul negocierilor între Parlamentul European şi Consiliu oferă garanţiile necesare unei pieţe farmaceutice sănătoase:

"Salut compromisul la care s-a ajuns pentru că este echilibrat şi reprezintă un important pas înainte pentru siguranţa şi sănătatea pacienţilor. Introducerea dispozitivelor de securitate pe ambalajele medicamentelor este binevenită", spune Buşoi, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit liberalului, noua legislaţie aduce cadrul necesar prevenirii pătrunderii medicamentelor falsificate în farmacii.

"Dispozitivele de securitate aplicate pe ambalaje le vor oferi pacienţilor şi farmaciştilor garanţia că medicamentele sunt autentice. Directiva creşte, în acelaşi timp, securitatea vânzărilor pe internet", susţine Cristian Buşoi, care consideră că, în acest moment, Uniunea Europeană trebuie să fie pregătită să facă faţă acestei provocări:

"Noile reguli sunt foarte importante pentru că se aplică şi farmaciilor online, din ce în ce mai populare în multe dintre statele membre. Pacienţii care cumpără medicamente pe internet au, la rândul lor, nevoie de protecţie sporită. Prin acest pachet le oferim câteva elemente de siguranţă specifice, întrucât website-urile respective trebuie să afişeze anumite informaţii şi un logo comun care certifică faptul că medicamentele comercializate sunt conforme cu prevederile directivei", explică europarlamentarul.

Membrii Parlamentului European au aprobat, miercuri, o nouă lege care va preveni intrarea medicamentelor contrafăcute în lanţul legal de aprovizionare. Vânzările pe Internet sunt acoperite de noua legislaţie, care introduce, de asemenea, noi măsuri de siguranţă şi trasabilitate, precum şi sancţiuni pentru falsificatori, pentru a preveni vânzarea medicamentelor falsificate cetăţenilor UE.

Directiva privind medicamentele falsificate face parte dintr-un pachet mai larg care conţine patru acte legislative referitoare la farmacovigilenţă, medicamentele falsificate şi informaţiile oferite publicului larg în ceea ce priveşte medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală. Prin această nouă legislaţie Uniunea Europeană oferă un cadru legal prin care se doreşte prevenirea intrării de medicamente falsificate în lanţul de distribuţie legal, după ce statisticile au arătat că această practică devine din ce în ce mai frecventă în statele membre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici