Cristian Cioacă ar putea plăti daune morale de 5 milioane de euro pentru fiul său

Avocatul care îl reprezintă în calitate de curator pe fiul lui Cristian Cioacă, Patrick, a solicitat ca tatăl său să plătească lunar 3.000 de lei pentru întreţinerea copilului şi a cerut daune morale de 5 milioane de euro pentru minor.

Urmărește
687 afișări
Imaginea articolului Cristian Cioacă ar putea plăti daune morale de 5 milioane de euro pentru fiul său

Cristian Cioacă (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Avocatul Mihai Ghimiş, curatorul fiului poliţistului Cristian Cioacă şi al avocatei Elodia Ghinescu, a spus că a depus, marţi, la Tribunalul Argeş cererea de constituire ca parte civilă a copilului, explicând că în stabilirea prejudiciului moral s-a raportat la sumele cerute ca daune morale de celelalte părţi civile din dosar, Emilia Ghinescu şi Robert Ghinescu, mama şi fratele Elodiei.

"Am solicitat ca inculpatul să plătească lunar suma de 3.000 de lei pentru întreţinerea fiului său şi daune morale de 5 milioane de euro pentru minor. La termenul anterior, din 3 martie, instanţa de fond a solicitat Judecătoriei Piteşti să desemneze un curator special pentru minorul Patrick Cioacă, pentru a-l reprezenta în procesul penal în care tatăl său este judecat pentru omor calificat şi profanare de morminte, iar Judecătoria Piteşti a decis, pe 14 martie, ca eu să fiu curator special al minorului, care are calitatea de parte vătămată în proces", a declarat avocatul Mihai Ghimiş.

Avocatul din oficiu, membru al Baroului Argeş, a fost desemnat prin tragere la sorţi de instanţă, după ce propunerile de curator special formulate de avocaţii care reprezintă interesele lui Cristian Cioacă şi ale familiei Ghinescu au fost respinse.

În prezent, fiul Elodiei Ghinescu şi al lui Cristian Cioacă se află în plasament la familia surorii tatălui, conform unei decizii a Comisiei pentru Protecţia Copilului din cadrul Consiliului Judeţean Argeş. Comisia a hotărât ca Patrick Cioacă, în vârstă de opt ani, să locuiască în familia surorii paterne, căreia i-a fost încredinţat provizoriu după arestarea poliţistului. La baza acestei decizii au stat mai multe criterii, printre care opţiunea copilului, faptul că acesta a crescut în ultimii cinci ani alături de rudele pe linie paternă, continuitatea şcolară şi posibilităţile materiale ale familiei la care a fost dat în plasament.

Tribunalul Argeş a hotărât, în 28 ianuarie, declinarea competenţei privind custodia fiului lui Cristian Cioacă în favoarea Comisiei pentru Protecţia Copilului, iar potrivit deciziei Judecătoriei Piteşti din 11 decembrie 2012, copilul fusese încredinţat provizoriu surorii tatălui.

Marţi, la Tribunalul Argeş a avut loc un nou termen al procesului în care fostul poliţist Cristian Cioacă este judecat pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

La începutul şedinţei de judecată, poliţistul s-a pupat cu avocata sa, Maria Vasii, iar la un moment dat, în timpul procesului, între mama Elodiei Ghinescu şi Cristian Cioacă au existat câteva schimburi de replici dure, femeia numindu-l criminal.

Întrebat de procurorul de caz dacă recunoaşte ce scrie în rechizitoriu, respectiv că a ucis-o pe Elodia Ghinescu, fostul poliţist Cristian Cioacă a răspuns: "Eu nu am săvârşit fapta asta". De asemenea, întrebat ce faptă a comis, Cioacă a răspuns: "Pe aceea de a mă fi căsătorit cu Elodia".

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, a solicitat retrimiterea cauzei către procurori, pentru refacerea rechizitoriului, dar şi recuzarea judecătorului, spunând că dosarul reprezintă "o mare eroare judiciară".

Potrivit avocatei, judecătorul s-ar fi antepronunţat prin modul în care a validat rechizitoriul întocmit de procurori, considerându-l corespunzător, în timp ce avocaţii consideră că acesta are lacune. Magistraţii au respins ambele solicitări.

Decizia a rămas în pronunţare în privinţa prelungirii arestării preventive, în timp ce următorul termen pe fond al procesului a fost stabilit pentru 30 aprilie.

La rândul ei, avocata Elodiei Ghinescu s-a declarat deranjată de "regimul mai favorabil" de care are parte Cristian Cioacă la proces, fiindu-i permis să se pupe cu avocata lui, în sala de judecată.

"Atât doamna avocat cât şi Cristian Cioacă încearcă să creeze o presiune asupra magistratului, zic încearcă fiindcă nu au reuşit. Aşa au procedat şi la instanţele din Bucureşti şi Braşov. (...) Nu mă interesează viaţa personală a doamnei avocat sau a lui Cristian Cioacă, eu spun că angajaţi ai Penitenciarului Colibaşi îi creează un altfel de regim, mai favorabil ca să zic aşa, la fiecare termen. El este în stare de arest preventiv şi nici avocatul nu are voie să se apropie la o distanţă atât de mică încât să se pupe cu clientul. Era într-o sală de judecată, la proces, el este în stare de arest preventiv, nu era într-o vizită la penitenciar sau la arest", a declarat avocata familiei Ghinescu, Crina Radu.

Emilia Ghinescu a spus că în sala de judecată Cristian Cioacă a strigat la un moment dat "tăceţi bă, tăceţi fă", iar ea i-a strigat "criminalule".

"Cum să nu-l fac criminal când el mi-a omorât fiica. Nu putea să mă evacueze domnul judecător sau să mă amendeze, deoarece ştie toată lumea că el este criminalul. Are reacţie de criminal, e impulsiv, imediat sare la bataie, a strigat «tăceţi bă, tăceţi fă», asta spune foarte multe", a declarat Emilia Ghinescu.

În 30 ianuarie, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici