- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (19.12.2018, 18:55)
- Ionut Muresan
Cristina Tarcea, după decizia de cercetare disciplinară: Mi se părea deontologic să fiu anunţată şi apoi să aflu din presă/ REACŢIA Inspecţiei Judiciare
Preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea, a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la acţiunea disciplinară demarată de Inspecţia Judiciară, că i s-ar fi părut deontologic să fie anunţată întâi şi apoi să afle din presă.
Urmărește
1353 afișări
Cristina Tarcea: Mi se părea deontologic să fiu anunţată şi apoi să aflu din presă
Reacţia preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) vine după ce Inspecţia Judiciară a anunţat, miercuri, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătorul Cristina Tarcea, pentru că a refuzat nejustificat îndeplinirea unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.
Inspecţia Judiciară, reacţie la declaraţiie lui Tarcea: Comunicatele se emit la momentul sesizării secţiei competente
Inspecţia Judiciară reacţionează la declaraţiile şefei ÎCCJ, Cristina Tarcea, care a precizat că i s-ar fi părut deontologic să fie informată de acţiunea disciplinară şi apoi să apară în presă, şi arată că toate comunicatele IJ sunt emise atunci când e sesizată şi secţia de la CSM competentă.
„Comunicatele privind acţiunile disciplinare exercitate de Inspecţia Judiciară se emit conform Ghidului privind relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass media la momentul sesizării secţiei competente. Această a fost practică constantă a Inspecţiei Judiciare în materia comunicării publice. Nu este o cutumă, este o prevedere expresă. Conform prevederilor ghidului aprobat aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii - art. 48 indice 2 (1) Comunicarea din oficiu a informaţiilor de către Inspecţia Judiciară se poate realiza doar la momentul sesizării secţiei corespunzătoare a Consiliului cu judecarea acţiunii disciplinare. (2) Aspectele comunicate din oficiu, potrivit alin. (1), pot viza doar faptul exercitării acţiunii disciplinare, textul legal în care se încadrează fapta pentru care se exercită acţiunea disciplinară şi o prezentare sintetică a acestei fapte”, a precizat Alin Bogdan Alexandru, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, pentru MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
„Inspectorii judiciari au reţinut că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 şi de 2 judecători prevăzute la art. 31 alin. (1) lit. b) şi art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificată şi completată prin Legea nr. 207/2018. Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. o), s-a reţinut că, prin refuzul de a implementa dispoziţiile de imediată aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior menţionate, 40 de cauze de competenţa completurilor de 5 judecători şi 11 cauze de competenţa completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare la data înregistrării lor”, informează Inspecţia Judiciară, printr-un comunicat de presă.
Potrivit Inspecţiei, acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea Cristinei Tarcea.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Primăria Capitalei vrea să ridice maşinile staţionate neregulamentar. Cât va costa recuperarea automobilului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump