Criză de anestezice la Spitalul Slatina. Există riscul să nu se mai facă operaţii

Spitalul din Slatina este în pericol ca de la finele lunii să nu mai poată efectua inervenţii chirurgicale, din cauza unei crize de produse anestezice, transmite corespondentul MEDIAFAX

Urmărește
230 afișări
Imaginea articolului Criză de anestezice la Spitalul Slatina. Există riscul să nu se mai facă operaţii

Criză de anestezice la Spitalul Slatina. Există riscul să nu se mai facă operaţii

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina declară că producătorul a două tipuri de anestezic a anunţat că nu poate livra produsele, conducerea unităţii spitaliceşti informând DSP Olt şi Ministerul Sănătăţii.

Spitalul nu mai are cele două anestezice, fiind în pericol ca, de la finalul lunii, să nu mai poată efectua intervenţii chirurgicale din cauza lipsei celor două produse.

"Avem probleme cu aprovizionarea cu anestezice pentru anestezia cu intubaţie orotraheală, este vorba de miorelaxantele Tracrium şi Lysthenon, produsele nu mai sunt disponibile de la finalul lunii mai nici la furnizor şi nici la producător. Cel din urmă a trimis o adresă prin care confirmă indisponibilitatea produsului până în luna august. Este o întrerupere în furnizarea de medicamente de către producător de trei luni, aceasta este o problemă acută. La început de iunie, spitalul a avut un stoc din aceste produse din care se asigură activitatea până la finalul acestei luni. Se încheie luna, iar noi am făcut de pe 14 iunie notificări către DSP Olt şi Minister. Ne-au comunicat că pe 9 iunie s-a făcut o licitaţie pentru aprovizionarea în regim de urgenţă, dar nu ni s-a spus cum va fi rezolvată efectiv problema. Vineri ne-au mai cerut stocurile necesare de substanţe până la finalul lunii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, medicul Cătălin Pătru, directorul medical al SJU Slatina.

Dacă nu va fi rezolvată aprovizionarea cu Tracrium şi Lysthenon, intervenţiile ce implică copii, dar şi 60 la sută din cele pentru adulţi nu vor mai putea fi efectuate.

"Spitalul din Argeş ne-a mai redistribuit din stocul lor 100 de fiole de Tracrium, dar, dacă nu rezolvăm această problemă, suntem în imposibilitatea de a face intervenţii chirurgicale cu anestezie cu intubaţie orotraheală, ceea ce înseamnă toate operaţiile la copii şi poate peste 60 la sută cele pentru adulţi”, a spus medicul Pătru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici