- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (18.01.2019, 19:19)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Criză de heparină în spitale. Ministerul Sănătăţii, despre soluţiile găsite
Ministrul Sănătăţii anunţă, vineri, referitor la stocurile de heparină - un anticoagulant injectabil folosit de medici în timpul operaţiilor, că în România doi producători deţin autorizaţii de punere pe piaţă, însă unul nu a comercializat niciodată, iar cel de-al doilea are probleme de fabricaţie.
Urmărește
1134 afișări
Criză de heparină în spitale. Ministerul Sănătăţii, despre soluţiile găsite
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii anunţă, vineri seară, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că, în prezent, în România, doi producători de heparină deţin autorizaţii de punere pe piaţă. Unul dintre aceştia nu a comercializat până în prezent niciun produs, deşi este înregistrat în CANAMED, deoarece se află în procedură de acreditare GMP (good manufacturing practice -n.r.) la ANMDM (Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale -n.r.)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Cel de-al doilea producător a anunţat la sfârşitul anului trecut că se confruntă cu probleme de fabricaţie, confirmate şi de o alertă rapidă transmisă de Agenţia Medicamentului din Germania. Consecinţa acestor disfuncţionalităţi de producţie, arată Ministerul Sănătăţii, a fost retragerea unor serii din Europa, iar urmare a acestei situaţii în mai multe state europene, ca de exemplu Germania, au survenit discontinuităţi în aprovizionare.
"În acest context, Ministerul Sănătăţii a iniţiat o serie de discuţii cu cei doi producători înregistraţi pe piaţa din România şi cu ANMDM. Producătorul cu discontinuităţi de producţie a informat Ministerul Sănătăţii că data probabilă a revenirii pe piaţă este luna aprilie 2019, iar producătorul aflat în procedură de acreditare a anunţat că are un stoc semnificativ de fiole de heparină în depozite pe care le poate pune pe piaţă începând cu a doua jumătate a lunii februarie, imediat ce se finalizează procedurile de acreditare. Până la acea data, conform SER, există un stoc 67 000 de fiole heparină care pot fi redistribuite în funcţie de necesităţi", arată Ministerul Sănătăţii.
Totodată, având în vedere că la ora actuală în Europa, în cadrul şedinţelor de hemodializă se utilizează ca anticoagulant atât Heparina cu greutate moleculară mică, cât şi heparina nefracţionată, specialiştii nefrologi din Comisia ministerului recomandă unităţilor de dializă să utilizeze în principal heparină cu greutate moleculară mică, lăsând pentru ultimă instanţă heparina nefracţionată, astfel încât în această perioadă, heparina nefracţionată să fie direcţionată către spitalele cu secţii de chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională.
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale le-a cerut distribuitorilor să direcţioneze cantităţile disponibile cu prioritate unităţilor în care lipseşte acest produs.
Ministerul mai anunţă că, alături de Unifarm, a identificat soluţiile pentru aducerea, în perioada imediat următoare, a unei cantităţi de 100.000 fiole prin procedura de autorizare pe nevoi speciale.
Reacţia instituţiei vine după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora spitalele din întreaga ţară se confruntă cu lipsa heparinei, un anticoagulant injectabil folosit de medici în timpul operaţiilor.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe