CSAT a aprobat Planul Naţional de Implementare a Pactului Civil al PSAC

  • Misiunile civile europene vor beneficia de implicarea eficientă a României.
  • Membrii Consiliului au aprobat Planul Naţional de Implementare a Pactului Civil în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PSAC).
Urmărește
133 afișări
Imaginea articolului CSAT a aprobat Planul Naţional de Implementare a Pactului Civil al PSAC

Sursă foto: Administraţia Prezidenţială

În şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) de joi, de la Palatul Cotroceni, membrii Consiliului au aprobat Planul Naţional de Implementare a Pactului Civil în domeniul Politicii de Securitate şi Apărare Comună (PSAC). Decizia a fost luată în contextul adoptării de către Uniunea Europeană a unui nou Pact Civil al PSAC.

Acesta urmăreşte îmbunătăţirea eficienţei şi vitezei de răspuns a misiunilor civile în gestionarea crizelor, chiar şi în condiţiile unor resurse limitate, ceea ce permite o mai mare flexibilitate în operaţiunile UE.

„Documentul va facilita implicarea mai eficientă a României la misiunile civile PSAC şi valorificarea experienţei dobândite de specialiştii noştri, în contextul în care participarea reprezentanţilor români la misiuni PSAC face parte din contribuţia naţională la creşterea rolului UE ca actor global”, arată Adrministraţia Prezindenţială.

Şedinţa CSAT de joi a fost condusă de Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici