CSM a decis reluarea procedurii pentru numirea directorului INM şi a adjunctului acestuia

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, reluarea procedurii pentru numirea directorului Institutului Naţional al Magistraturii şi a adjunctului acestuia, după ce, în urmă cu două săptămâni, au fost respinse candidaturile Dianei Ungureanu şi a lui Constantin Brânzan.

Urmărește
17 afișări

Săptămâna trecută, CSM l-a delegat în funcţia de director al Institutului Naţional al Magistraturii (INM) pe procurorul Dragoş Dumitru, care era unul dintre adjuncţii şefului institutului.

Candidaţii pentru funcţiile de director şi director adjunct la INM nu au obţinut, în 31 martie, numărul de voturi necesare pentru a fi desemnaţi de CSM în aceste posturi.

Pentru poziţia de şef al INM, care a rămas vacantă de la 1 aprilie, au candidat directorul Institutului Naţional al Magistraturii, judecătorul Constantin Brânzan, şi adjunctul acestuia, judecătoarea Diana Ungureanu.

Pentru postul de director adjunct al INM a candidat procurorul Otilia Iolanda Micloşină, de la Parchetul Judecătoriei Reşiţa.

Candidaţii au susţinut un interviu în faţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, constând în susţinerea unui plan managerial vizând, în principal, verificarea aptitudinilor manageriale ale acestora, potrivit unui comunicat al CSM.

Plenul CSM a respins toate cele trei candidaturi.

În 2008, Diana Ungureanu, judecător la Curtea de Apel Piteşti, a fost desemnată ca director adjunct al INM, de către fosta conducere a Consiliului Superior al Magistraturii, iar pentru poziţia de director al Institutului a fost numit Constantin Brânzan, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un mandat de trei ani.

La încheierea acestui mandat, mai mulţi judecători şi procurori spun că prestigiul INM a pălit sub conducerea tandemului Brânzan-Ungureanu.

Potrivit planului de management (125 de pagini) depus la CSM de candidatul Brânzan, acesta a făcut o trecere în revistă a activităţii Institutului, în timp ce Ungureanu a prezentat targeturile INM (pe 125 de pagini, din care zece reprezintă CV-ul).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici