- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (06.03.2019, 14:56)
- Mihaela Gidei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CSM explică AVIZUL negativ pe OUG 7: Nu rezolvă toate solicitările. Se impune refacerea proiectului
CSM arată, în motivare, că a avizat negativ proiectul de modificare a OUG 7 deoarece, în urma analizei plenului, s-a constatat că actul normativ răspunde doar în parte solicitărilor Consiliului, nefiind abrogate articolele semnalate de membri. CSM apreciază că se impune refacerea proiectului.
Urmărește
712 afișări
CSM explică AVIZUL negativ pe OUG 7: Nu rezolvă toate solicitările. Se impune refacerea proiectului
„Analizând proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, transmis spre avizare de Ministerul Justiţiei, plenul CSM constată că acesta răspunde doar în parte solicitării anterioare a Consiliului, prin eliminarea unora dintre soluţiile legislative adoptate prin OUG 7/2019 şi respectiv prin revenirea unor dispoziţii legale la forma avută anterior modificărilor aduse prin OUG menţionată”, se arată în motivarea deciziei de marţi a plenului CSM.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Avizul negativ a fost votat în unanimitate de către membrii CSM.
Totodată, în documentul menţionat se arată că proiectul de modificare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 7/2019 nu conţine toate solicitările membrilor CSM.
„Proiectul de act normativ analizat nu rezolvă, însă, toate solicitările CSM, nefiind înlăturate celelalte dispoziţii cuprinse în OUG 7/2019 cu pivire la care plenul apreciase că se impune abrogarea. În consecinţă, consecvent poziţiei sale exprimate în şefinţa din 25 februarie 2019, plenul CSM apreciază că se impune refacerea proiectului de act normativ, cu luarea în considerare a solicitării sale anterioare de abrogare a tuturor dispoziţiile din OUG 7 care nu au fost adoptate ca urmare a sesizării CSM”, se mai menţionează în motivare.
OUG pe legile justiţiei a fost adoptată, marţi de Guvern, în ciuda avizului negativ al plenului CSM (avizul este consultativ).
La scurt timp după şedinţă, Toader a prezentat cele cinci modificări pe care le conţine Ordonanţa.
Potrivit lui Toader modificările din OUG vizează următoarele:
- vor fi aborgate prevederile care vizau posibilitatea ca şi judecătorii să candideze la funcţii de conducere în parchete; totodată, avizul consultativ în privinţa acestora va fi dat de Secţia pentru procurori.
- se abrogă alineatul care interzicea delegările în funcţiile de conducere din parchete pentru posturile pentru care numirea era făcută de către preşedinte.
- se renunţă la motivul pentru care este pierdută calitatea de magistrat, şi anume buna reputaţie.
- a patra modificare vizează salarizarea celor din segmentul IT din sistemul judiciar (vor avea acelaşi grad de salarizare)
- a cincea modificare vizează remedierea diferenţierii „nejustificate” între specialiştii cu acelaşi profil profesional de la DNA şi DIICOT faţă de cei de la Secţia specială.
Chiar dacă proiectul de modificare conţine prevederi solicitate de către magistraţi, procurorii au decis să continue protestul deoarece vor ca prevederile privind Secţia de anchetare a magistraţilor să fie eliminate.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe