CSM: Kovesi are viziune managerială corectă, rapiditate în luarea deciziilor şi rezistenţă la stres. Motivarea deciziei de avizare în funcţia de şef al DNA

CSM arată în motivarea avizului pozitiv dat Laurei Codruţa Kovesi, propusă pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că aceasta a dat dovadă de profesionalism, are o viziune managerială corectă privind organizarea DNA, rapiditate în luarea deciziilor şi o rezistenţă deosebită la stres.

Urmărește
380 afișări
Imaginea articolului CSM: Kovesi are viziune managerială corectă, rapiditate în luarea deciziilor şi rezistenţă la stres. Motivarea deciziei de avizare în funcţia de şef al DNA

Laura Codruţa Kovesi (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care au decis, pe 9 mai, cu unanimitate de voturi, acordarea avizului pozitiv în cazul Laurei Codruţa Kovesi, au precizat în motivarea hotărârii că aceasta " a dat dovadă de profesionalism, având capacitatea de a-şi analiza în mod obiectiv performanţele proprii în cadrul activităţii pe care o desfăşoară, de a identifica eventuale disfuncţii şi de a propune măsuri concrete şi viabile pe termen scurt, mediu şi lung care să contribuie la îmbunătăţirea activităţii specifice a Direcţiei Naţionale Anticorupţie".

Laura Codruţa Kovesi are "o viziune managerială corectă" în ceea ce priveşte organizarea şi eficientizarea DNA, "prezentând modalităţi concrete şi eficiente de punere în practică a obiectivelor propuse în raport de posibilităţile actuale şi legislaţia în vigoare", a notat Secţia pentru procurori a CSM în motivarea avizului pozitiv dat fostului procuror general al României.

Totodată, în motivarea hotărârii se arată că Laura Codruţa Kovesi are cunoştinţe solide privind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Referitor la experienţa profesională a doamnei Kovesi Laura Codruţa, se reţine că în exercitarea funcţiei de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi-a asumat responsabilităţi specifice funcţiei de conducere, remarcându-se prin organizarea eficientă a activităţii, asumarea răspunderii pentru soluţiile adoptate în dosare, rapiditatea în luarea deciziilor, cât şi printr-o rezistenţă deosebită la stres", se precizează în motivarea deciziei Secţiei pentru procurori.

Kovesi a convins membrii Secţiei pentru procurori a CSM şi prin realele "calităţi manageriale, impunându-se prin tact şi echilibru, şi menţinerea unui climat de muncă nonconflictual".

Membrii Secţiei pentru procurori au arătat că Laura Codruţa Kovesi s-a remarcat şi prin organizarea şi coordonarea eficientă a procurorilor din subordine şi o bună comunicare în relaţiile de serviciu. CSM mai notează că rezultatele obţinute de fostul procuror general au fost apreciate şi pe plan internaţional.

"Laura Codruţa Kovesi dispune de cunoştinţe solide în domeniul dreptului penal, cunoştinţe pe care le-a aplicat în practică în mod corect, cunoaşte instituţiile europene şi internaţionale, normele şi mecanismele ce reglementeză raporturile Ministerului Public cu acestea", se mai arată în motivare.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată pe 9 mai de membrii Secţiei pentru procurori a CSM şi a primit aviz pozitiv, cu unanimitate de voturi.

De asemnea, au primit avize pozitive Tiberiu Niţu, propus pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Bogdan Licu, nominalizat pentru postul de prim-adjunct al procurorului general, Codruţ Olaru, care candidează pentru funcţia de adjunct al procurorului general, Alina Bica, propusă la şefia DIICOT şi Elena Giorgiana Hosu, nominalizată la postul de adjunct al şefului DIICOT.

Avizele CSM sunt consultative şi au fost trimise, cu motivări, vineri, la Ministerul Justiţiei.

Propunerile pentru ocuparea funcţiilor de conducere din parchete, însoţite de avizele consultative de la CSM, au fost trimise de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, şefului statului, acesta având ultimul cuvânt privind numirile.

Codruţa Kovesi are aproape 18 ani de experienţă ca procuror, iar din 2 octombrie 2006 şi până în octombrie 2012 a fost procuror general al României. După ce şi-a încheiat mandatul la conducerea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Codruţa Kovesi a fost detaşată la Ministerul Afacerilor de Externe, din octombrie 2012, pentru o perioadă de trei ani, ocupând funcţia de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Între 1995 şi 1999, Laura Codruţa Kovesi a fost procuror la Parchetul Judecătoriei Sibiu, iar din 1999 până în 2000, la Parchetul Tribunalului Sibiu. Din 2000, Kovesi a ocupat funcţia de procuror şef al Biroului de Combatere a Corupţiei şi Criminalităţii Organizate din Parchetului Tribunalului Sibiu, iar doi ani mai târziu pe cea de procuror şef al Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog. În aceeaşi instituţie a fost timp de două luni (1 septembrie - 1 decembrie 2004) procuror şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică. Din 2004 Kovesi a fost magistrat la DIICOT Sibiu, instituţie pe care a şi condus-o în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici