CSM s-a autosesizat şi în cazul procurorului din dosarul Sile Pietroi

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a autosesizat şi în cazul procurorului Maximilian Bălăşescu, care s-a ocupat de dosarul Sile Pietroi, după ce şi-a însuşit, joi, concluziile Inspecţiei în cazul judecătorului care a analizat cauza, potrivit cărora acesta nu a încălcat normele procedurale.

Urmărește
113 afișări
Imaginea articolului CSM s-a autosesizat şi în cazul procurorului din dosarul Sile Pietroi

CSM s-a autosesizat şi în cazul procurorului din dosarul Sile Pietroi (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, CSM a decis efectuarea unor verificări în privinţa conduitei procurorului Maximilian Bălăşescu, de la Parchetul Capitalei, care a făcut afirmaţii în legătură cu activitatea judecătorilor care au analizat dosarul în care Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, şi apropiaţi ai acestuia sunt cercetaţi pentru mai multe infracţiuni cu violenţă.

Preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, a declarat că în funcţie de rezultatele acestei verificări, urmează să se aprecieze dacă va fi sesizată Comisia de disciplină a Secţiei pentru procurori a Consiliului.

De asemenea, CSM şi-a însuşit nota Inspecţiei Judiciare care a concluzionat că judecătorul care au luat o decizie în cazul arestării lui Sile Pietroi nu au încălcat normele procedurale legale.

"Concluzionând, nu se pot reţine elemente de conduită necorespunzătoare în exercitarea funcţiilor judiciare din partea judecătorului învestit cu soluţionarea propunerii de arestare preventivă înregistrată pe rolul Tribunalului Bucureşti", se arată în nota Inspecţiei CSM.

Cazul lui Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, arestat alături de alte trei persoane pentru infracţiuni de violenţă, a fost luat în discuţie, joi, de Secţia pentru judecători a Consiliul Superior al Magistraturii.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a autosesizat în cazul lui Sile Pietroi, după apariţia în presă a unei serii de articole despre acest dosar.

La sfârşitul lunii iunie, Curtea de Apel Bucureşti a emis mandate de arestare pe o perioadă de 29 de zile pentru Vasile Fierbântu, Teodor Achim, Gică Pârvulescu şi Dan Florin Auraru.

Poliţiştii bucureşteni au ridicat, în 18 iunie, 16 membri ai grupării conduse de Sile Pietroi, căutaţi pentru infracţiuni cu violenţă, în urma a 25 de descinderi făcute în Capitală şi judeţul Ilfov.

Procurorul Maximilian Bălăşescu, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, declara, la acea dată, într-o conferinţă de presă, că anchetatorii au interceptat 60 de numere de telefon, iar pe pe lângă infracţiunile cu violenţă de care sunt acuzaţi membrii grupării lui Sile Pietroi, urmează să se stabilească şi alte infracţiuni de înşelăciuni cu terenuri, locuinţe şi faţă de bănci, precum şi diverse servicii pe care le-ar fi făcut unor oameni politici în campania electorală pentru alegerile locale din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici