- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.12.2022, 11:06)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cu ce capturi de droguri se laudă poliţiştii în ultimii opt ani
Poliţiştii au distrus în această săptămână aproximativ 4.340 de kilograme de droguri confiscate în dosare penale instrumentate în perioada 2014-2022.
Urmărește
157 afișări
Cu ce capturi de droguri se laudă poliţiştii în ultimii opt ani
Potrivit IGPR, este vorba de heroină, cocaină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, opium şi MDMA. Distrugerea a fost făcută cu sprijinul unui operator autorizat în acest sens.
Dintre acestea, o cantitate însemnată de substanţe stupefiante, respectiv 2,938 de tone de cannabis, a făcut obiectul unui singur dosar penal.
Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor din perioada 2014 – 2022, în cadrul a 641 de dosare penale instrumentate de către Poliţia Română, împreună cu procurorii DIICOT, soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Conform poliţiştilor, distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate, autorizată, în prezenţa unei comisii formate din judecătorul delegat cu executarea, câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog, al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, un specialist din cadrul formaţiunii centrale specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri din Inspectoratul General al Poliţiei Române şi gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi.
IGPR arată că una dintre cele mai importante capturi de droguri ale anului 2021, aproximativ o tonă şi jumătate de heroină, care ar fi fost transportată, în mod disimulat, în 2 containere cu materiale de construcţie, pe ruta Iran-România, cu destinaţia finală vestul Europei, a fost descoperită de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu procurorii DIICOT, cu sprijinul reprezentanţilor DEA de la Ambasada SUA în România, Europol şi Eurojust, în Portul Constanţa.
Pentru destructurarea grupării infracţionale care ar fi traficat drogurile au fost efectuate percheziţii în România şi 2 ţări din vestul Europei.
În urma activităţilor investigative derulate, a reieşit că liderul grupului infracţional ar fi stabilit o infrastructură de transport şi comerţ sofisticată şi complexă, pentru a facilita transportul unor cantităţi mari de droguri, de la unităţile de producţie, la cele de distribuţie din Europa.
El ar fi controlat un număr semnificativ de companii, depozite şi camioane, în mai multe ţări din UE şi ar fi organizat un flux de mai multe tipuri de bunuri legale, pentru a ascunde traficul de droguri.
Marfa legală ar fi fost folosită pentru a ascunde drogurile sau pentru a justifica deplasarea camioanelor între facilităţile sale.
Valoarea de piaţă a drogurilor a fost estimată la 45.000.000 de euro, fiind a doua cea mai mare captură de heroină din Uniunea Europeană, din ultimii ani.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe