- Home
- Social
- SUCEAVA, (19.02.2019, 17:57)
- Raluca Lazaroi
Cu două depozite ecologice nefuncţionale, judeţul Suceava nu mai are unde duce gunoaiele
Autorităţile din judeţul Suceava au declarat „stare generatoare de situaţii de urgenţă”, în condiţiile în care judeţul are două depozite ecologice dar ambele sunt nefuncţionale, iar 5 depozite temporare sunt pline.
Urmărește
410 afișări
Cu două depozite ecologice nefuncţionale, judeţul Suceava nu mai are unde duce gunoaiele
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, convocat de prefectul Mirela Adomicăi, a adoptat, marţi după-amiază, o hotărâre privind “starea generatoare de situaţii de urgenţă”, cerând Consiliului Judeţean să dea în folosinţă, în regim de urgenţă, depozitul ecologic de deşeuri de la Moara.
Suceava are două depozite ecologice finalizate, însă niciunul nu funcţionează, gunoaiele fiind depozitate în 5 gropi temporare, care sunt pline.
Autorităţile avertizează că lipsa spaţiilor de depozitare a deşeurilor poate avea un impact negativ asupra sănătăţii populaţiei şi poluării mediului înconjurător.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
„Am constatat starea generatoare de situaţii de urgenţă şi am stabilit că vom înainta către Consiliul Judeţean această hotărâre pentru a face demersurile necesare. Fiind constatată această stare generatoare de situaţii de urgenţă, prin hotărâre Consiliul Judeţean să oficializeze încredinţarea temporară către un operator până la finalizarea contestaţiilor în instanţă. Există pericol pentru sănătatea populaţiei dacă se perpetuează depozitarea pe cele cinci depozite neconforme pentru că deja s-a depăşit capacitatea autorizată pentru depozitarea deşeurilor. Aceste depozite temporare trebuie autorizate pentru o perioadă de maxim 12 luni, iar în judeţul Suceava ele funcţionează deja de şase ani şi aceasta este starea de generatoare de situaţii de urgenţă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi.
În judeţul Suceava au fost amenajate două depozite ecologice, unul la Moara, finalizat în urmă cu trei ani, dar care nu a putut fi dat în folosinţă deoarece nu a fost stabilită deocamdată firma care să se ocupe de activitatea depozitului, rezultatele licitaţiei fiind contestate şi la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor şi în instanţă.
Totuşi, ca urmare a deciziei luate marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Consiliul Judeţean Suceava poate să delege temporar serviciile de operare companiei care a fost declarată câştigătoare în urma licitaţiei.
În judeţul Suceava mai există încă un depozit ecologic, construit în Pasul Mestecăniş, care a fost finalizat la începutul acestui an, însă nici acesta nu poate fi folosit întrucât sătenii din zonă au acţionat în judecată Consiliul Judeţean, iar Tribunalul Suceava a suspendat autorizaţia de construire a depozitului, dosarul fiind înaintat pentru soluţionare Curţii de Apel Iaşi.
Consiliul Judeţean Suceava a accesat o finanţare europeană de 64 de milioane de euro Programul Operaţional Sectorial – Mediu, proiect ce presupune construirea a două depozite ecologice (la Moara şi la Pojorâta, în Pasul Mestecăniş), 5 staţii de transfer, un sistem de colectare selectivă a deşeurilor pentru fiecare localitate, precum şi închiderea depozitelor urbane neconforme existente.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Infecţii intraspitaliceşti la Institutul Nasta: Direcţia de Sănătate Publică a oprit activitatea din sălile de operaţii şi de la Terapia Intensivă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge 3 zile neîncetat, începând chiar de astăzi. Prognoza meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe