- Home
- Social
- BOTOŞANI, (27.04.2019, 09:21)
- Raluca Lazaroi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cu liste de aşteptare: La Botoşani, mieii de Paşte din rasa Karakul au fost vânduţi cu rezervare
Botoşănenii care au vrut o carne de miel deosebită pe masă, de Paşte, s-au înghesuit să cumpere miei din rasa Karakul. Ei şi-au făcut din timp rezervări la Staţiunea de Cercetare a Ovinelor şi Caprinelor de la Popăuţi, unde se creşte această rasă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
586 afișări
Cu liste de aşteptare: La Botoşani, mieii de Paşte din rasa Karakul au fost vânduţi cu rezervare
Rezervările pentru mieii din rasa Karakul, vânduţi de Staţiunea de Cercetare a Ovinelor şi Caprinelor de la Popăuţi, au început încă din luna martie, având în vedere că numărul de animale scoase la vânzare a fost limitat.
Preţul este similar cu cel al mielului românesc, 10 lei kilogramul „în viu”, însă calitatea cărnii este deosebită.
„Din punct de vedere gustativ sunt extraordinari, având în vedere că au un conţinut de seu, care, prin modul de preparare, le dă un gust aparte. Ei au un depozit de grăsime la coadă. Această rasă, Karakul de Botoşani, o creştem numai noi, în zona de Nord-Est a ţării, nu mai sunt în România sau Uniunea Europeană. Mieii sunt un deliciu, în special pentru zona arabă şi, sigur, pentru zona noastră, de nord-est a ţării. Carnea, din punct de vedere al texturii, este mult mai consistentă, are o fibră musculară mult mai bine dezvoltată faţă de rasele autohtone. Rasele specializate pentru producţia de carne, în general elimină acel conţinut de grăsime, dar nu ştiu dacă este bine, întrucât într-un fel se prepară un produs în sucul propriu, în seul propriu, aşa cum se prepară la noi carnea de Karakul, seu care îi dă un gust aparte”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare a Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Anul acesta, reprezentanţii staţiunii de cercetare au scos al vânzare 350 de miei, care s-au epuizat repede.
„Am avut 350 de miei puşi în vânzare şi nu mai avem nici unul, au fost vânduţi toţi rapid. Ar merita să fie mai scumpi decât ceilalţi miei, însă nu sunt mai scumpi, au fost vânduţi cu 10 lei kilogramul viu”, a mai spus Ionică Nechifor.
Rasa de oaie Karakul de Botoşani a rezultat în urma încrucişărilor cu rase din Uzbekistan. Ionică Nechifor spune că oile din această rasă sunt extrem de căutate pentru piei, dar şi pentru lâna care este foarte scumpă, deoarece are culori desosebite: alb, roz, până la negru.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Minivacanţa de Paşte şi 1 Mai: Zeci de concerte de muzică electronică pe litoral/ Ce distracţii îi aşteaptă pe turişti la mare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe