Cu trotineta electrică, prin oraş. Pentru a evita blocajele în trafic, tot mai mulţi români apelează la mijloace de transport alternative

  • Închirierea unei trotinete electrice costă, în medie, 0,5 lei pe minut.
  • În mai 2020, Lime şi Bolt aveau peste 1000 de trotinete, iar Splash aproximativ 600.
  • Se poate circula cu trotineta pe pistele de biciclete, dar şi în zonele în care limita de viteză e de 50 km/h.
Urmărește
934 afișări
Imaginea articolului Cu trotineta electrică, prin oraş. Pentru a evita blocajele în trafic, tot mai mulţi români apelează la mijloace de transport alternative

Oraşul Bucureşti este de din ce în ce mai congestionat pe zi ce trece. De fapt, e cel mai congestionat oraş din Europa. Locuitorii Capitalei vor să se deplaseze cu maşinile, dar nu au loc, fizic.

Se caută soluţii, iar una dintre cele mai fezabile este mersul pe trotinetă. Chiar dacă momentan infrastructura nu e tocmai favorabilă deplasării cu trotineta electrică, există deja o mişcare la nivel european de tranziţionare către mijloace de mobilitate individuale.
 
Mihai Rotaru, CEO la UrbanAir, o companie de mobilitate urbană, vorbeşte despre categoriile de oameni care au început să folosească trotinetele în viaţa lor de zi cu zi:
 
„Trotinetele sunt o soluţie relativ nouă. Avem mulţi oameni care merg în scop recreaţional sau turişti care merg cu trotinetele. Însă, o categorie care creşte foarte mult acum este cea de navetişti, de corporatişti. Această categorie este foarte importantă pentru că poate contribui foarte mult la decongestionarea traficului”, explică el.
 
Unul dintre cei care au încercat să treacă la mersul pe trotinetă este Andrei, corporatist. Foloseşte trotineta electrică deja de un an şi jumătate, iar aceasta i-a schimbat radical modul de deplasare în Bucureşti.
 
„Este mult mai simplu să mă mişc cu trotineta pe care o găsesc pe stradă şi o deblochez pe stradă. Dacă sunt în centru şi vreau să mă mişc de la Piaţa Unirii la Piaţa Victoriei, nici cu metroul nu ajung la fel de repede cum aş ajunge cu trotineta. Cred că fac în medie 2-3 curse pe zi, (care costă n.r.) între 7 şi 10 lei. Sunt curse scurte totuşi, dar banii respectivi mi se pare că merită”, spune Andrei Cludius.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici