„Nu avem slot (întârziere-n.red.) la aterizare. Timpul de zbor va fi de 2 ore şi 39 de minute la dus şi de 2 ore şi 30 de minute la întoarcere. Vom avea o zonă de turbulenţă. O să încerc să găsesc un nivel de zbor cu o turbulenţă mică. O să vă contactez să îmi spuneţi starea pasagerilor noştri”, se adresează comandantul Radu Jucu echipajului său, în cadrul sesiunii de briefing demonstrative, înainte de plecarea cursei ROT 361/AMS.
Următoarea etapă este reprezentată de inspecţia exterioară a aeronavei efectuată de către pilotul comandant, în timp ce copilotul verifică documentele obligatorii ale avionului. Urmează pregătirea cabinei, unde se fac teste sistemelor avionului, se verifică echipajele de urgenţă şi trenul aeronavei.
500 de fete pe 25 de posturi de stewardese
Una dintre însoţitoarele de bord care ne-a însoţit, Gabriela Gaiţă, a relatat pentru gândul cum a ajuns să lucreze la Tarom. „Totul a pornit după ce, într-o iarnă friguroasă, cu zăpada până la genunchi, am văzut la TV un reportaj în care nişte stewardese îşi împachetau costumele de baie înaintea unui zbor la Dubai. Norocul meu era că tocmai atunci Tarom scosese la consurs 25 de posturi de stewardese. A fost concurenţă mare, am fost 500 de fete pe 25 de locuri”, a declarat pentru gândul Gabriela Gaiţă, care este însoţitoare de bord la Tarom din anul 2.000.
Citeşte mai multe despre culisele pregătirii zborurilor Tarom pe www.gandul.info