Cum a convins-o vrăjitoarea Vanessa pe Oana Zăvoranu că e necesar un ritual de ardere a maşinii Porsche - STENOGRAME

Vrăjitoarea Vanessa i-a spus Oanei Zăvoranu că este necesar un ritual de ardere a autoturismului Porsche Cayman, întrucât "e un coşciug" şi va suferi un accident rutier în care îşi va pierde viaţa, pentru serviciile malefice urmând a fi aruncaţi în Lacul Chitila 100.000 de euro.

Urmărește
2245 afișări
Imaginea articolului Cum a convins-o vrăjitoarea Vanessa pe Oana Zăvoranu că e necesar un ritual de ardere a maşinii Porsche - STENOGRAME

Cum a convins-o vrăjitoarea Vanessa pe Oana Zăvoranu că e necesar un ritual de ardere a maşinii Porsche (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

Procurorii Parchetului Tribunalului Ilfov explică cum vrăjitoarele Vanessa şi Melissa au deposedat-o pe vedeta Oana Zăvoranu de autoturismul marca Porsche Cayman, care ulterior a fost înstrăinat succesiv, pentru a i se pierde urma.

Vanessa şi Melissa, cu ajutorul inculpatului Buzea Sava-Craiff, au deposedat-o pe Zăvoranu de un apartament din Bulevardul Iancu de Hunedoara, sector 1, Bucureşti.

Au determinat-o pe Zăvoranu să încheie contractul de împrumut cu garanţie imobiliară, în valoare de 80.000 de euro cu Elena Ştefan, care era de fapt o persoană interpusă a lui Sebastian Dobrescu, pentru un apartament din strada Andrei Mureşanu, sector 1, Bucureşti.

Zăvoranu a fost deposedată de suma rezultată din împrumutul menţionat, cu ajutorul lui Ion Păun, din care a achiziţionat 66 de monede din aur, care în realitate au fost însuşite de către Rada Mincă.

Vrăjitoarele şi complicii lor au determinat-o pe Zăvoranu să încheie un contract de împrumut cu garanţie imobiliară (nr. 780/22 iulie 2011), prin care primea de la inculpatul Ion Constantin suma de 174.000 de euro, garantând cu apartamentul din strada Andrei Mureşanu, sector 1 Bucureşti, moment în care s-a produs şi restituirea sumei de 80.000 de euro către Elena Ştefan (care împrumutase anterior-n.r.), suma rămasă fiind însuşită de către Roxana Lider, cu ocazia unui ritual, unde în mod mincinos s-ar fi aruncat în apa Lacului Chitila suma de 100.000 de euro.

"Zăvoranu Ioana s-a deplasat cu inculpata Lider Roxana pe malul lacului din Chitila unde în cadrul unui ritual, aceasta i-a precizat părţii vătămate că a doua zi trebuie să aducă suma de 100.000 de euro. În cadrul ritualului, din apa lacului a ieşit o persoană necunoscută, identificată ulterior ca fiind inculpatul Voicu Ştefan Ionuţ, deghizat în aşa fel încât să pară că este un spirit malefic, menit să-i creeze părţii vătămate convingerea că aspectele prezentate de inculpata Lider Roxana sunt reale", notează procurorii în rechizitoriul şrin care au fost deferite justiţiei cele două vrăjitoare alături de alte şapte persoane.

Referitor la autoturismul marca Porsche Cayman, cu număr de înmatriculare B 20 ANA, proprietatea SC Oana Star, Rada Mincă a declarat că transmiterea dreptului de proprietate a fost făcută în mod benevol de către partea vătămată Oana Zăvoranu, existând în acest sens şi un înscris de mână redactat de aceasta, prin care îl înstrăina în schimbul sumei de 20.000 de euro, aspect contrazis evident de probele aflate la dosar.

Astfel, conform declaraţiilor părţii vătămate Zăvoranu, în momentul în care aceasta s-a deplasat cu Roxana Lider la locuinţa Radei Mincă, aceasta i-a precizat că este absolut necesară efectuarea unui ritual de ardere a autoturismului marca Porsche Cayman, care i-a fost prezentat părţii vătămate drept "un coşciug", şi a tuturor actelor aparţinând acestuia, în caz contrar Oana Zăvoranu "urmând să sufere, în maxim două săptămâni, un iminent accident de circulaţie în care şi-ar fi pierdut viaţa".

Având în vedere contextul în care s-a desfăşurat întâlnirea, la miezul nopţii, Zăvoranu nimerind din "întâmplare" chiar în momentul desfăşurării de către inculpata Rada Mincă, zisă Melissa, "a unui ritual de magie neagră în care au fost folosite procedee ca înţeparea cu piroane (cuie mari) a unor păpuşi sau figurine, precum şi incinerarea mai multor porumbei vii, Zăvoranu Ioana chiar fiind stropită cu sângele unuia dintre ei, toate acestea au fost menite să-i paralizeze libertatea de voinţă pentru a o împiedica să gândească şi să acţioneze raţional".

"Nu este de neglijat faptul că, pe parcursul ritualului, aceasta a fost dominată psihologic de către inculpata Mincă Rada; în acest sens, Lider Roxana, autointitulată vrăjitoare de magie albă, i-a prezentat-o părţii vătămate ca fiind «cea mai puternică vrăjitoare de magie neagră din România şi în consecinţă, o persoană foarte periculoasă, de care ea însăşi se teme». Deşi la prima vedere aspectele anterior prezentate par lipsite de importanţă din punct de vedere juridic, în fapt acestea intră în sfera infracţiunilor de înşelăciune şi şantaj, fiind menite, aşa cum s-a precizat anterior, să deformeze realitatea şi să paralizeze libertatea de voinţă a părţii vătămate pentru a o împiedica să gândească şi să acţioneze raţional", notează procurorii în rechizitoriu.

În fapt, deposedarea părţii vătămate Zăvoranu Ioana de autoturismul Porsche Cayman s-a realizat în urma unei înţelegeri prestabilite între inculpatele Lider Roxana şi Mincă Rada.

Aspectele anterior menţionate sunt relevate şi de transcrierea convorbirilor telefonice purtate între partea vătămată Zăvoranu şi Vanessa, în momentele imediat următoare deposedării de autoturismul în cauză.

"Ioana Zăvoranu: Bun. Şi cum se face, eu vin cu maşina mea, deci nu cu altă maşină, tu nu vrei să vin cu altă maşină la ea, tu vrei să vin cu maşina mea, şi ea zice că sunt aceste blesteme pe maşina mea! Aia este problema. Mi se pare un pic ciudat că, ştiu, dar mi se pare un pic ciudat, pentru că eu ţi-am spus ţie că pot veni cu o altă maşină. Ai zis că nu, să vin cu maşina mea!

Vanessa: Păi nu trebuia să (neinteligibil), să treacă răul de maşina ta? Acolo este necuratul, şi farmecele...

Ioana Zăvoranu: Mi-a fost făcut blestemul pe mine, sau pe maşină, că nu înţeleg?

Vanessa: Sigur, că a fost făcut...

Ioana Zăvoranu: Păi, mâine-poimâine, poate să spună că e un blestem făcut şi pe o casă, şi trebuie eventual s-o dau.

Vanessa: Eeee...dar parcă tu nu ştii că i-ai găsit corcituri, aruncături, făcături, (neinteligibil), şi găseai, şi făceai...

Ioana Zăvoranu: Pe maşină, zici tu? Da, e adevărat, aşa este, nu neg asta.

Vanessa: Aşa este. Păi ca tu să scapi definitiv.....

Ioana Zăvoranu: Păi, da, dar eu ştiu că se poate curăţa dacă vrei....maşina...

Vanessa: Păi şi ea nu ţi-a spus că (neinteligibil) şi descântecele ei de magie neagră, de la începutul ei şi până la sfârşitul ei, cu tot felul de aruncături, de la mâna mortului, şi aşa mai departe.

Ioana Zăvoranu: Şi mie mi-a făcut de la capul mortului, de nu mă mai măritam, nu mai făceam nimic. Mi-a spus femeia. La mine cum se întâmplă lucrurile? Ok, maşina arde şi mă rog. Şi la mine cum se întâmplă lucrurile?

Vanessa: Te purifici!

Ioana Zăvoranu: Cum mă purific, pe maşină?

Vanessa: Automat te purifici pentru că acolo au fost trimise, deci, aia era baza în care-şi trimitea descântecele şi de acolo plecau către tine.

Ioana Zăvoranu: Păi şi ea de ce avea nevoie de semne de la mine, că a zis că are haine de la mine, păr de la mine şi aşa mai departe?

Vanessa: Pentru că astea sunt descântecele, Oana!

Ioana Zăvoranu: Mă, atuncea mă descântă pe mine sau descântă maşina?

Vanessa: Amândouă!", potrivit stenogramei convorbirilor interceptate de anchetatori.

Fiind audiat cu privire la circumstanţele deposedării Oanei Zăvoranu de autoturism, Păun Ion a declarat că la rugămintea concubinei sale, Rada Mincă, zisă Melissa, s-a deplasat la sediul SC Oana Star SRL şi a semnat în numele Radei factura nr. 017/22 iunie 2011, care consfinţea transmiterea dreptului de proprietate asupra maşinii, aspecte contrazise de probele aflate la dosarul cauzei.

Cu ocazia audierii Oanei Gagu, contabila SC OANA STAR SRL, şi a martorului Dănuţ Florian, persoana care s-a ocupat de perfectarea acelor de vânzarea cumpărare a autoturismului Porsche Cayman, a rezultat fără că Păun Ion a semnat în numele Radei Mincă factura nr. 017/22.06.2011.

Conform susţinerilor Radei Mincă, autoturismul a fost vândut lui Voicu Ştefan Ionuţ, chiar în aceeaşi zi, în schimbul sumei de 25.000 de euro, care la rândul său l-a vândut pentru suma de 33.000 de euro, părţii civile Constantin Marius.

Voicu a declarat că a cumpărat autoturismul Porsche Cayman de la Rada Mincă, pe care a cunoscut-o întâmplător, observând-o pe aceasta cu autoturismul pe raza localităţii Chitila, judeţul Ilfov.

Deşi autoturismul a fost înmatriculat pe numele său cu numărul de înmatriculare IF 06 NAT - în condiţiile în care Nat este porecla inculpatului Remus Mincă, concubinul Roxanei Lider -, inculpatul Ştefan Ionuţ Voiu, a declarat că a auzit de Nat din Chitila, dar că nu se află în relaţii de prietenie cu acesta.

În 29 noiembrie 2011, Rada Mincă, zisă Melissa, a avut o convorbire cu Mihaela Mincă (concubina inculpatului Sava Craiff Buzea-n.r.)

"Melissa: De ce nu mi-ai spus şi mie ca o soră adevărat, soro, dacă ei au luat după urma ta 120.000 euro şi pe maşină 40.000 euro luaţi de pe urma ta, cum de eşti nebună să le dai şi apartamentul şi să nu iei nimic; din 200.000 euro luaţi de mâna mea de la Oana (Ioana Zăvoranu-n.r.) eu nu am rămas decât cu aurul. Pur şi simplu mi i-au luat cu japca din mână şi nu mi-au dat nimic.

Mincă Mihaela - Şi acum ce vrei?

Melissa: M-ai pus de-am dat şi apartamentul şi şi-a luat Nat (Remus Mincă, zis Nat-n.r.) altă maşină de 30.000 euro", se arată în rechizitoriu.

Vrăjitoarele Vanessa şi Melissa, care au escrocat-o şi şantajat-o pe Oana Zăvoranu, au fost trimise în judecată, în stare de arest preventiv, alături de alte şapte persoane, între care şi denunţătorul procurorului Max Bălăşescu, care e judecat pentru corupţie, informează miercuri Ministerul Public.

Procurorul învestit iniţial cu soluţionarea cazului vrăjitoarelor, Maximilian Bălăşescu, a fost arestat, în 1 februarie, ca urmare a faptului că a cerut mită 300.000 de euro pentru a închide dosarul.

După arestarea anchetatorului, cazul vrăjitoarelor a fost predat altor procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, care au finalizat cercetările şi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor: Roxana Lider, zisă Vanessa, în stare de arest preventiv, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi şantaj în formă continuată; Rada Mincă, zisă Melissa, în stare de arest preventiv, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată; Sava Craiff Buzea, zis Manix, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; Ion Constantin, sis Şonot sau Şoni, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi şantaj în formă continuată; Ştefan Mincă, zis Rosovelt, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; Remus Mincă, zis Nat, arestat în altă cauză, pentru instigare la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; Ştefan Ionuţ Voicu, zis Fane, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; Elena Ştefan, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

De asemenea, în acest dosar a fost deferit justiţiei şi Sebastian Dobrescu, zis Sebi, cel care l-a denunţat pe procurorul Max Bălăşescu de la Parchetul Ilfov, demersul conducând la arestarea şi trimiterea în judecată a anchetatorului pentru fapte de corupţie.

În procesul vrăjitoarelor, Dobrescu va fi judecat pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici