- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.08.2017, 16:24)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum a decurs al doilea excerciţiu de ALARMARE. Doar 51 din cele 77 de sirene acţionabile automatizat funcţionează la nivelul Capitalei
Doar 51 din cele 77 de sirene cu acţionare automatizată funcţionează la nivelul Capitalei, arată Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, în urma exerciţiului de miercuri, prin care s-au verificat sistemelor de alarmare a populaţiei în caz de dezastre.
Urmărește
437 afișări
Cum a decurs al doilea excerciţiu de ALARMARE. Doar 51 din cele 77 de sirene acţionabile automatizat funcţionează la nivelul Capitalei
La nivelul Capitalei, există 77 de sirene centralizate, cu acţionare automatizată, proprietate a Primăriei Municipiului Bucureşti şi a primăriilor de sectoare, acestea fiind acţionabile de la ISUBIF. Dintre acestea, doar 51 au funcţionat la exerciţiul de miercuri, conform sursei citate.
„ISUBIF a verificat astăzi în teren, prin sondaj, funcţionarea a peste 25 de sirene din Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, rezultatul fiind următorul: 18 verificate în Bucureşti (trei funcţionale, 15 nefuncţionale), respectiv opt verificate în Ilfov (şase funcţionale, două nefuncţionale)”, menţionează reprezentanţii ISUBIF.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
Conform sursei citate, unele din sirenele centralizate care la precedentul exerciţiu au funcţionat, miercuri nu au putut fi acţionate din motive tehnice, care urmează să fie stabilite de proprietarii acestora.
„În localitatea Buftea au fost introduse sirene noi, după exerciţiul PROCIV, acţionabile de la ISUBIF. De asemenea, la nivelul Sectoarelor 2-4 au fost luate măsuri pentru remedierea/îmbunătăţirea sistemului de alarmare publică prin intermediul sirenelor, în prezent fiind în desfăşurare aceste activităţi”, precizează reprezentanţii instituţiei.
ISUBIF a solicitat autorităţilor locale să comunice stadiul de acţionare şi funcţionarea sirenelor pe care le au în evidenţă şi pe care trebuiau să le acţioneze în cadrul exerciţiului de miercuri.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, marţi, că va desfăşura, lunar, exerciţii pentru testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.
IGSU a anunţat, marţi, că în toate judeţele ţarii vor avea loc exerciţii de verificare a funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.
„Începând cu luna august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 - 11.00, vor fi acţionate sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional. Simulările vor începe miercuri, 02 august a.c. şi vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), dar şi a celor cu acţionare locală. Totodată, rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă”, se arată într-un comunicat al IGSU remis MEDIAFAX.
În primăvara acestui an, între 18 şi 21 aprilie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a desfăşurat, la nivel naţional, un amplu exerciţiu de testare a sirenelor care anunţă situaţiile de protecţie civilă. Timp de patru zile au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel naţional.
”Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor”, se mai precizează în comunicatul IGSU.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina