„Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Ioan Galaţi, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană de 3,2 milioane de euro. Valoarea contractului este de 7.322.807 lei, fără TVA, fiind prevăzute două luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţie. Pentru proiectul Modernizare, extindere şi dotare Ambulatoriu Integrat – Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Ioan Galaţi, municipalitatea a obţinut finanţare europeană, iar spitalul va deveni astfel singura unitate medicală din regiune care va putea oferi servicii de diagnosticare şi tratament în oncologia pediatrică”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Galaţi.
La final, ambulatoriul Spitalului de copii va avea cabinetul pentru diagnosticarea şi tratamentul cancerului care va fi folosit de pacienţii din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi Tulcea.
De asemenea, în cadrul proiectului vor fi modernizate şi dotate cu aparatură toate cabinetele medicale şi va fi extinsă clădirea.
„Refacem întreaga clădire, la finalul lucrării va fi o clădire nouă. Achiziţionăm echipamente medicale performante, recompartimentăm, extindem, facem cabinete noi, va fi o policlinică modernă. În interior, vor fi oferite şi servici pentru diagnosticarea şi tratamentul cancerului, practic spitalul din Galaţi va deveni un centru regional”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
Primăria Galaţi mai are un proiect cu finanţare europeană la Spitalul de Copii care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Compartimentului Primiri Urgenţe. Totul va costa aproximativ 11 milioane de lei, precizează reprezentanţii municipalităţii.
În plus, în curtea spitalului gălăţean se construieşte o clinică pentru tratarea şi recuperarea copiilor bolnavi de cancer. Este vorba despre un proiect cu finanţare europeană iniţiat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Centrale şi de Nord şi Biserica Evanghelică Lutherană din Germania. Instituţia va avea parter şi etaj şi va fi prevăzută, pe lângă cabinetele oncologice, cu un serviciu de anatomie patologică pentru realizarea de analize amănunţite în vederea stabilirii tipului de malignitate şi începerea tratamentului. Clinica va fi gata anul viitor şi va costa 3,3 milioane de euro.