- Home
- Social
- (09.12.2021, 18:27)
- Maria Simulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum alegem vinul pentru mesele festive de Crăciun şi Revelion? 5 greşeli de evitat
- Aşa cum a spus şi Robert Louis Stevenson, “Vinul reprezintă poezia îmbuteliată”.
- Cum friptura de porc este principala atracţie de pe masa de Crăciun, este recomandat ca aceasta să fie însoţită de vinul roşu, sec.
- Conform tradiţiei, în noaptea de Revelion este bine ca pe masă să fie preparate din peşte, care merg foarte bine cu vinurile albe.
Urmărește
838 afișări
Sărbătorile de iarnă se apropie, aşa că trebuie să ai grijă la tipurile de vin pe care le alegi pentru meniul festiv.
Desertul tradiţional, cozonacul, se potriveşte foarte bine cu vinuri albe sau rozé, dulci. La sfârşitul mesei nu pot lipsi vinarsul sau coniacul, care se alăture cafelei. Acestea îndeplinesc funcţia de băutură digestivă.
Din noaptea de Revelion, se spune că este bine ca pe masă să fie preparate din peşte, care merg foarte bine cu vinurile albe. Totodată, de la această masă, nu poate lipsi vinul spumant, deschis chiar în momentul trecerii dintre ani. Iar desertul, care cel mai adesea este tortul, dacă este preparat cu multă ciocolată, i se poate alătura un vin precum Merlot-ul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Un soldat rănit din Coreea de Nord a fost capturat de forțele ucrainene, afirmă Coreea de Sud
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
Consumul vinului poate fi văzut şi ca pe o artă. Dacă vrei să ai parte de o experienţă optimă poţi lua în calcul câteva reguli de consum a băuturii.
1. Vinurile nu trebuie amestecate
Încercarea de a servi mai multe sticle diferite în timpul aceleiaşi mese riscă să vă strice plăcerea, dar şi ficatul. Alegeţi o temă în care să combinaţi trei, cel mult patru vinuri, de la antreu până la desert, astfel încât să le puteţi aprecia din plin.
2. Paharele trebuie să fie potrivite
Dacă doriţi o experienţă completă puteţi să vă achiziţionaţi pahare speciale, ca cele de Burgundia sau Bordeaux.
3. Aveţi grijă la temperatura de servire
Luaţi cuburi de gheaţă şi una sau mai multe găleţi de gheaţă umplute cu o treime de apă pentru a vă reîmprospăta regulat vinurile.
4. Nu serviţi vinurile în orice ordine
Începeţi cu un vin de Porto sau un anisette ca aperitiv. Mergeţi în crescendo, de la cel mai tânăr vin la cel mai bătrân, de la cel mai puţin puternic la cel mai taninos, mai ales pentru vinurile roşii. Iar pentru cele albe este recomandat să începeţi cu cel mai fin. Şi nu uita, vinurile albe se consumă înaintea celor roşii.
5. Rezervaţi şampania pentru aperitiv sau pentru masă
Şampania la desert este un mit. Din contră, aceasta trebuie evitată.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:55
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
astăzi, 07:45
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale