CURSA PENTRU CASA ALBĂ  Cum au fluctuat cotele la pariuri după retragerea lui Joe Biden şi tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

Ultimele săptămâni au fost decisive pentru politica americană în perspectiva alegerilor prezidenţiale programate pe 5 noiembrie.

Urmărește
330 afișări
Imaginea articolului Cum au fluctuat cotele la pariuri după retragerea lui Joe Biden şi tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

Cum au fluctuat cotele la pariuri după retragerea lui Joe Biden şi tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

Pe 13 iulie, în timpul unui discurs ţinut în Pennsylvania, candidatul Donald Trump a fost rănit de un glonţ la urechea dreaptă, trimiţând unde de şoc atât în mediul politic global, cât şi în domeniul pariurilor online.

La opt zile distanţă, Joe Biden a luat decizia să se retragă din cursă, iar bookmakerii anticipează o luptă mai strânsă decât se prefigura după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump.

Consecinţele ultimelor evenimente din politica americană sunt deja vizibile pe platformele de pariuri online. În urma tentativei de asasinat, activitatea pe piaţa de pariuri pe politică a înregistrat creşteri semnificative. Mai mulţi operatori online, printre care şi populara agenţie Unibet, au raportat o creştere semnificativă a pariurilor efectuate în ultimele zile, de la producerea atacului, dar şi după retragerea lui Joe Biden. Se poate observa, în acelaşi timp, cumcotele au fluctuat considerabil.

Emoţia şi situaţia creată i-au determinat pe mulţi să parieze imediat după tentativa de asasinat, iar Donald Trump înregistrase iniţial o creştere semnificativă a popularităţii în rândul pariorilor. Cotele ca Donald Trump să devină următorul preşedinte al SUA au înregistrat o schimbare considerabilă imediat după producerea atacului, numai că între timp au crescut din nou pe fondul retragerii lui Joe Biden.

Cronologie cote pariuri alegeri prezidenţiale SUA la Unibet:
• 8 iulie: Donald Trump avea cota 1.45
• 15 iulie: Donald Trump avea cota 1.25
• 23 iulie: Donald Trump are cota 1.50

Se poate observa cum cota lui Donald Trump a scăzut după tentativa de asasinat, numai că retragerea lui Joe Biden din cursa electorală pare să reaprindă lupta pentru alegerile prezidenţiale. Interesant este că acum Donald Trump are o cotă mai mare la Unibet decât înainte de producerea atacului, ceea ce ne arată un posibil semn că bookmakerii o consideră pe Kamala Harris un adversar mai solid decât Joe Biden. Cota ei a scăzut în doar o săptămână de la 11.00 la 2.75.

Cote pariuri alegeri prezidenţiale SUA la Unibet:
 Donald Trump - 1.50
 Kamala Harris - 2.75
 Michelle Obama 13.00
 Gavin Newsom – 51.00
 Gretchen Whitmer – 51.00

Scăderea iniţială de cote pentru Donald Trump a venit pe fondul simpatiei şi sprijinului de care a avut parte în urma incidentului. Nu este ceva anormal pentru liderii politici să înregistreze o creştere a sprijinului după o situaţie de criză. Alegătorii îi văd ca victime şi lideri cu potenţial mai puternic. Iar cotele caselor de pariuri se vor ajusta rapid pentru a reflecta schimbarea de percepţie a publicului, aşa cum s-a întâmplat inclusiv după retragerea lui Joe Biden.

Per total, reacţiile din domeniul pariurilor online ne arată că evenimentele politice, inclusiv cele mai dramatice şi neaşteptate, pot modifica rapid dinamica şi aşteptările de la alegerile prezidenţiale. Este o reamintire a modului în care entuziasmul şi imprevizibilitatea modelează constant politica şi domeniul pariurilor şi cum un singur eveniment poate schimba considerabil şansele în favoarea unui candidat, dar şi cum lucrurile pot lua o altă turnură după alte momente neaşteptate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici