Cum au reuşit companiile mici de IT să supravieţuiască pandemiei? „Nu a fost uşor”

  • Companiile mari de IT nu au fost afectate se criză, dar IMM-urile au fost la un pas să moară.
  • În România, sunt peste 5.500 de startup-uri în IT, iar numărul lor creşte cu 10% în fiecare an.
  • Firmele mici de IT din România lucrează pentru companii mari din străinătate.
Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului Cum au reuşit companiile mici de IT să supravieţuiască pandemiei? „Nu a fost uşor”

Cum au reuşit companiile mici de IT să supravieţuiască pandemiei? „Nu a fost uşor”

Companiile mari de IT din România nu au simţit efectele pandemiei, dar IMM-urile au fost nevoite să se reinventeze. În timp ce unele şi-au dat oamenii afară şi s-au închis, altele au făcut eforturi să îşi convingă clienţii mari din străinătate că digitalizarea este viitorul.

Mihai Ciornei are o firmă mică de IT în Cluj şi se află printre norocoşi. Chiar dacă a avut luni bune în care nu a semnat niciun contract şi s-a temut că va trebui să renunţe la oameni, a investit în marketing şi a supravieţuit împreună cu cei 13 angajaţi pe care îi are.

„Nu a fost uşor, ne-a afectat într-adevăr am avut câteva luni în care nu am avut deloc contracte semnate, dar am reuşit să supravieţuim datorită clienţilor noştri care şi-au dat sema că digitalizarea este foarte importantă. Am făcut un pas foarte important că am investit în vânzări şi marketing şi asta se vede la ora actuală. De exemplu, faţă de anul trecut ne-am dublat până acum doar cifra de afaceri. E o buclă în care te învârţi. Să angajez, poate că nu o să am ce să le dau de lucru. Să caut contracte, poate că nu am cu cine să le fac. Noi mergem pe ideea că angajăm încontinuu pentru că doar astfel reuşim să avem contracte”, a spus Mihai Ciornei, CEO Alight.

În România la momentul de faţă sunt peste 5.500 de start-upuri în IT, iar numărul lor creşte cu 10% în fiecare an. Cei mai mulţi programatori tineri aleg de obicei să îşi înceapă cariera într-o companie mică pentru că se pot integra mai uşor, iar şansele să fie promovaţi într-un timp relativ scurt, sunt mai mari.

„E mai uşor să te apropii de o mână de oameni într-o firmă mai mică şi să legi legături. Cred că atunci când vine vorba de o problemă personală pot să o spun mult mai uşor aici, sunt înţelese mult mai repede şi ajutorul vine mult mai uşor. Salariul este satisfăcător în plus vine şi ideea că pot să cresc”, a afirmat Ana, programator.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici