- Home
- Social
- (28.06.2020, 20:00)
- Eugenia Foarfecă , Andreea Burnar
Cum au reuşit spitalele private de la noi să se ferească de COVID-19, în timp ce spitalele de stat au devenit adevărate focare
- Cele mai mari focare de Covid-19 au fost spitalele publice
- La Spitalul Judeţean Suceava s-au infectat cu SARS COV 2 peste 1000 de pacienţi şi cadre medicale
- Peste 3000 de angajaţi din sistemul sanitar sunt infectaţi cu Sars Cov 2
- Oficial nu se ştie cât personal medical din spitalele de stat este testat
- Dr. Andrei Rogoz, medic la spital privat: imediat ce am avut testele, am testat toţi medicii şi pacienţii
Urmărește
15920 afișări
Sursa FOTO: Profimedia
Dr. Andrei Rogoz, medic de boli infecţioase la Spitalul Sanador, explică de ce în unitatea privată nu au existat focare de Covid 19 în cele 4 luni de epidemie.
Dr. Rogoz spune că au existat încă de la început circuite clare, şi că imediat ce au apărut pe piaţă testele de diagnostic a luat decizia alături de echipa sa de a testa tot personalul medical şi toţi pacienţii, chiar dacă nu aveau simptome de boală.
În spital toţi medicii purtau deja măşti, pe când acest lucru era doar o recomandare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Asta în vreme ce la Suceava, Braşov sau Deva, conducerea militară a stabilit reguli stricte pentru traseul pacienţilor, abia după ce în spitale s-au infectat sute de medici şi pacienţi.
În spitalele de stat sunt testate oficial cadrele medicale simptomatice, conform protocoalelor Ministerului Sănătăţii. În realitate însă, Grupul de Comunicare Strategică nu anunţă câţi medici şi asistenţi sunt testaţi, sau de unde sunt pacienţii infectaţi, ci doar numărul total de teste făcute.
„Când a apărut la nivel mondial problema ne-am alertat înainte să apară ordinele şi ordonanţele, am purtat măşti în interiorul spitalului ca şi medici înainte cu trei săptămâni ca acest lucru să fie recomandat. Imediat ce au apărut pe piaţă testele pcr şi le-am comandat, imediat ce le-am primit am început să testăm. Pentru medicii colaboratori care veneau din spitalele de stat unde începuseră să apară cazuri am avut şi încă avem o testare periodică“, a declarat Andrei Rogoz, medic infecţionist la Spitalul Sanador.
„S-ar fi putut face o testare mai largă decât s-a făcut în primele etape ale epidemiei. Dar ca să facem această testare trebuia să avem şi nu am avut aparaturile necesare”, a declarat Bogdan Tănase, preşedintele Alianţei Medicilor.
„Unul din 7 români infectaţi în perioada asta lucrează în sistemul sanitar, ceea ce e foarte mult. Asta arată lipsa materialelor de protecţie, iar pe de altă parte lipsa reglementărilor.", a declarat Iulian Pope, prim vicepreşedintele Federaţiei Sanitas.
„Trebuie să faceţi testări repetate, şi personalului, şi pacienţilor, pentru că altfel va fi catastrofal”, avertiza medicul Camelia Roiu de la Spitalul de Arşi încă de la mijlocul lui aprilie.
„Într-adevăr, la început, stocurile de rezervă erau 0. Am concurat cu state mult mai puternice financiar care reuşeau să sufle României toate ofertele pe care le aveam, însă în scurt timp am reuşit să aducem materialele necesare în România”, a declarat Dragoş Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Primarul Sectorului 1: După 30 iulie să avem un câştigător pentru Spitalul „Sfântul Vasile cel Mare”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump