- Home
- Social
- (08.10.2020, 19:03)
- Bianca Rotaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum creştem capacitatea de testare? Specialiştii lucrează şi 14 ore pe zi pentru prelucrarea testelor COVID-19
- Specialiştii lucrează până la 14 ore pe zi, pentru prelucrarea testelor
- Iohannis spune că ne lipsesc specialiştii, care nu pot fi „inventaţi” peste noapte
- În ţară sunt 142 de laboratoare care prelucrează teste pentru SARS-CoV-2
Urmărește
968 afișări
Testarea extinsă este o soluţie pentru controlul epidemiologic, dacă ne uităm în curtea altor state. Totuşi, nouă ne lipsesc instrumentele. Preşedintele Ordinului Biochimiştilor, Constanţa Popa, îţi spune că a existat o colaborare cu Ministerul Sănătăţii. A fost transmisă şi o listă cu specialiştii în genetică şi biologie moleculară care se ocupă de testele pentru SARS-CoV2 şi care lucrează până la 14 ore pe zi.
Constanţa Popa: „Dacă am întări mult prevenţia, şansele ar creşte enorm. Dacă am avea mai multe echipamente mai automatizate. Se pot achiziţiona prin fonduri europene, s-au implicat mulţi oameni de afaceri, Consilii Judeţene, iarăşi am creşte capacitatea de testare sau am scurta timpul de aşteptare, pentru un rezultat.”
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Dorobăţ, vede o rază de speranţă în numărul de teste care s-au făcut în ultima perioadă.
Carmen Dorobăţ: „Partea bună este că trebuie să vedem că s-au efectuat 30000 de teste, ceea ce înseamnă că facem anchete epidemiologice mai performante. Trebuie să rezistăm, pentru că dacă n-am rezista noi, infecţioniştii şi epidemiologii, cine ar duce această bătălie? Ea trebuie coordonată de persoane care ştiu şi au experienţă în a se bate cu agenţii infecţioşi.”
Klaus Iohannis îţi spune că nu avem suficienţi specialişti şi nici aparate cu care se realizează testul. Specialiştii nu pot fi „inventaţi”, spune preşedintele.
Dacă noi am ajuns la puţin peste 30.000 de teste pe zi, Germania creşte capacitatea la 100.000 de teste. Nemţii au instalat puncte unde se poate face testul în numeroase gări, chiar şi pe autostradă. La noi în ţară, sunt 142 de laboratoare unde se prelucrează teste.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe