- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (01.06.2011, 18:00)
- Elvira Gheorghita , , Elvira Gheorghita ,
Cum decurge o operaţie de schimbare de sex
Femeia de 35 de ani a fost evaluată pentru a se stabili dacă este într-adevăr transsexual, prima intervenţie a avut loc în urmă cu şase luni, miercuri a fost a doua etapă, operaţia de schimbare de sex urmând să se finalizeze peste un an, a declarat medicul Cristian Niţescu.
Urmărește
22826 afișări
Cum decurge o operaţie de schimbare de sex (Imagine: Shutterstock)
O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, condusă de Cristian Niţescu, a efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, operaţia de schimbare de sex de la femeie la bărbat. Operaţia a durat peste 14 ore, fiind considerată de medici un succes.
Medicul Cristian Niţescu a declarat, miercuri, că operaţia de schimbare de sex de la femeie la bărbat se întinde pe o perioadă de aproximativ un an şi jumătate, în funcţie de recomandările medicului.
În prima etapă, pacientul a fost supus unei prime operaţii necesare schimbării de sex în urmă cu şase luni. Intervenţia a constat în îndepărtarea uterului şi a anexelor, apoi într-o vaginectomie, adică excizia vaginului, a spus Cristian Niţescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Schimbare majoră în învăţământul liceal din România. Ministerul Educaţiei transferă către şcoli şi elevi decizia privind numărul de ore pentru fiecare materie
-
„Moment istoric”. Gazul rusesc a fost înlocuit cu gaz european în Transnistria. Liderul separatist de la Tiraspol i-a mulţumit Ursulei von der Leyen
-
România pierde surprinzător în faţa Bulgariei şi retrogradează în Cupa Davis
O a doua etapă a operaţiei de schimbare de sex, de importanţă majoră, a fost realizată în noaptea de marţi spre miercuri şi s-a finalizat cu "ataşarea neopenisului la zona receptoare". Pentru realizarea operaţiei au lucrat două echipe în paralel, sub coordonarea doctorului Cristian Niţescu. Una dintre echipe a intervenit în zona antebraţului, iar cealaltă în zona coapsei, apoi în zona organelor genitale. Practic, pacientului i s-a realizat "o disecţie pe antebraţul drept, de unde s-a extras lamboul radial, acesta a fost ulterior tubulizat pentru a se crea neopenisul, cu neouretra în centru". Medicii au realizat drenarea urinară printr-un cateter suprapubian, a explicat Cristian Niţescu.
Ulterior, medicul Niţescu i-a creat pacientului neoscrotul din labiile mari şi a inserat proteze testiculare. La finalul acestei intervenţii, medicul i-a ataşat neopenisul în zona receptoare. Zona excizată de pe antebraţ a fost acoperită cu grefă de piele recoltată de la nivelul coapsei.
Medicul Cristian Niţescu a mai spus că operaţia de schimbare de sex de la femeie la bărbat este una dintre cele mai complexe şi mai mari operaţii reconstructive.
"Operaţia de schimbare de sex nu este total finalizată", a subliniat Niţescu.
Astfel, potrivit acestuia, în etapa a treia şi ultima, care va fi realizată peste un an, pacientul va fi supus unei noi intervenţii. Pentru a asigura viaţa sexuală activă a pacientului medicii îi vor aplica neopenisului un suport osos.
În realizarea intervenţiilor chirurgicale necesare schimbării de sex pacientul în vârstă de 35 de ani a fost investigat de mai multe ori, a adăugat medicul.
El a spus că prima evaluare, realizată după solicitarea pacientului pentru schimbarea de sex, a fost cea a psihologului şi a medicului psihiatru, care au stabilit dacă acesta este într-adevăr transsexual. Apoi pacientul a obţinut o hotărâre judecătorească în urma căreia a fost permisă realizarea intervenţiei. Ulterior, pacientul a fost supus unei evaluări endocrinologice care a confirmat lipsa sindroamelor genetice şi a tulburărilor congenitale ale hormonilor sexuali.
După acest examen medical, pacientul a urmat un tratament cu hormoni şi a fost pregătit psihologic pentru operaţia de schimbare de sex, a mai spus Niţescu.
El a spus că după această intervenţie, peste trei sau patru săptămâni va avea loc o evaluare urologică, pentru a vedea dacă pacientul urinează normal.
În legătură cu problema sexuală, medicul Cristian Niţescu a spus că aceasta este una de durată. Totodată, el a precizat că pacientul avea de mult "o comportare bărbătească" şi de aproape cinci ani a început demersurile pentru schimbarea de sex.
"Sexualismul este o stare de boală catalogată iniţial ca afecţiune psihică, evaluările ulterioare relevând însă că este o stare de boală, dar nu psihică, în care singurul tratament posibil este cel chirurgical. Din punct de vedere anatomic, femeia avea creier de bărbat, gândea ca un bărbat", a mai spus Niţescu.
Managerul Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, Stan Vitalie, a spus că transsexualismul este o boală şi că intervenţia chirurgicală în acest caz este decontată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, acest pacient plătindu-şi contribuţia la fondul naţional.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe