Cum îi ajută jocurile video pe copii STUDIU

  • Un copil are nevoie să-şi poată controla atenţia pentru a învăţa să citească, precum şi atenţie la detalii şi memorie de lucru.
  • Iar aceste abilităţi şi le pot dezvolta atunci când se relaxează cu jocuri video, crede o echipă mixtă de oameni de ştiinţă din Italia şi Elveţia.
Urmărește
1103 afișări
Imaginea articolului Cum îi ajută jocurile video pe copii STUDIU

FOTO Hepta

Un studiu publicat luni în Nature Human Behaviour arată că jocurile video îmbunătăţesc pe termen lung capacitatea de a citi a copiilor de vârstă şcolară. 
 
150 de copii cu vârste între 8 şi 12 ani au luat parte la studiu. Un grup au jucat jocuri video de acţiune create de către cercetorii studiului de faţă, iar celălalt (grupul de control) a jucat unul menit să-i înveţe pe copii cum să codeze. 
 
Jocul de acţiune, unul care nu promovează violenţa, desigur, presupunea rezolvarea de puzzle-uri şi alte provocări într-un areal de timp dat. 
 
Sarcinile jocului au testat abilităţi necesare pentru învăţat, precum memoria de lucru şi flexibilitatea cognitivă. 
 
Oamenii de ştiinţă i-au lăsat pe copii să joace jocurile la şcoală, timp de două ore/săptămânal, pe o perioadă de şase săptămâni. 
 
Ce au descoperit? Ei bine, micuţii care s-au jucat jocurile video de acţiune au avut rezultate mult mai bune la: viteza de citit, acurateţea lecturării şi atenţia la detalii. Iar în timp, notele acestora au crescut, ceea ce denotă îmbunătăţirea capacităţii de citire pe termen lung. 
 
În ceea ce-i priveşte pe copiii care au jucat jocuri de codare (grupul de control), aceştia nu au avut rezultate la fel de bune. 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici