„La încheierea poliţei agentul de asigurare nu cere clientului autorizaţia de construcţie sau autorizaţii pentru modificările făcute în locuinţe. În schimb, la o eventuală pagubă din cauza riscului asigurat, este posibil ca firma de asigurări să refuze despăgubirea pe motiv că locuinţa este în zonă inundabilă, sau în cazurile în care au fost făcute modificări privind structura de rezistenţă a imobilului”, a explicat pentru gândul unul dintre brokerii de asigurare.
Totuşi, unele companii de asigurări şi-au instruit agenţii să nu încheie poliţe obligatorii pentru locuinţele din zonele inundabile. „Legea privind asigurările obligatorii de locuinţe nu are excepţii. Toate locuinţele sunt asigurabile, cu excepţia celor din clădirile cu bulină roşie”, au explicat oficiali ai PAID.
Pe de altă parte, numărul poliţelor obligatorii pentru locuinţe emise până la 31 martie a depăşit 481.000 de contracte, reprezentând 5,74% din fondul locativ naţional, potrivit datelor Pool-ului de Asigurare împotriva Dezastrelor (PAID).
„Portofoliul PAID de la sfârşitul lunii martie arată că au fost încheiate asigurări obligatorii pentru 5,74% din locuinţele din România, prin raportarea numărului total de poliţe la fondul locativ existent, de aproximativ 8,4 milioane de locuinţe”, a declarat directorul general al PAID, Marius Bulugea.
Citeşte mai multe despre asigurările de locuinţe pe www.gandul.info