Cum îţi poţi menţine masa musculară cu un obicei simplu şi uşor

  • Pauzele scurte de activitate fizică după mese pot ajuta la menţinerea masei musculare şi calităţii muşchilor, arată un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Toronto.
  • Ce exerciţii sunt recomandate?
Urmărește
990 afișări
Imaginea articolului Cum îţi poţi menţine masa musculară cu un obicei simplu şi uşor

FOTO plunkettfitness.com

Daniel Moore, profesor asociat de Fiziologie musculară la Facultatea de Kinesiologie şi Educaţie Fizică (KPE), care a condus studiul, a descoperit că scurte reprize de activitate, cum ar fi două minute de mers pe jos sau genuflexiuni permit organismului să utilizeze mai mulţi aminoacizi din cadrul meselor, pentru a construi proteine pentru masa musculară.
Cercetarea a fost publicată recent în Journal of Applied Physiology.
 
„Ştim că perioadele prelungite de sedentarism afectează capacitatea organismului de a filtra zahărul din sânge după o masă”, spune Moore, care conduce laboratorul Iovate/Muscletech Metabolism & Sports Science Lab de la KPE.
 
„Cu toate acestea, întreruperea acestei perioade de sedentarism cu scurte reprize de activitate, cum ar fi două minute de mers pe jos de intensitate moderată sau ridicarea şi coborârea de 15 ori de pe un scaun (adică genoflexiune, poate îmbunătăţi modul în care organismul nostru elimină zahărul din mese”.
 
În acest caz, cercetătorii au vrut să înţeleagă dacă întreruperea perioadelor prelungite de stat în şezut, un lucru obişnuit la multe locuri de muncă dar şi în cazul joburilor remote, ar creşte capacitatea muşchilor noştri de a utiliza proteine, numite aminoacizi, din alimente pentru a-i ajuta să repare sau să înlocuiască proteinele vechi sau deteriorate. 
 
„Acest lucru este esenţial pentru a ne asigura că organismul are o cantitate şi o calitate adecvată a muşchilor”, spune Moore, care este coautor al studiului.  Specialistul şi echipa sa au studiat 12 persoane (şapte bărbaţi, cinci femei) pe parcursul a trei zile de lucru, timp de şapte ore şi jumătate fiecare. Participanţii au fost supuşi la şedinţe prelungite, întrerupte la fiecare 30 de minute de scurte reprize de mers pe jos sau de genoflexiuni.
 
Rezultatele studiului arată că activitatea fizică a ajutat la îmbunătăţirea eficienţei aminoacizilor alimentari utilizaţi pentru sinteza proteinelor musculare - procesul de reparare sau de înlocuire a proteinelor vechi sau deteriorate.
 
„Acest lucru este semnificativ deoarece perioadele prelungite de activitate musculară redusă - din cauza şedinţei la job, a purtării unui ghips sau a repausului la pat - sunt asociate cu o pierdere de masă musculară care apare în paralel cu sau din cauza incapacităţii muşchilor noştri de a construi noi proteine după ce mâncăm o masă care conţine proteine”, spune Moore.
 
„Rezultatele noastre evidenţiază importanţa întreruperii perioadelor de sedentarism prelungit cu reprize scurte de activitate. Credem că ele evidenţiază, de asemenea, faptul că mişcarea după ce mâncăm poate face ca nutriţia noastră să fie mai benefică şi ar putea permite utilizarea mai eficientă a mai multor aminoacizi din mese mai mici sau a unor tipuri de proteine de calitate inferioară” ,conchide expertul.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici