- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.05.2021, 23:28)
- Ioana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum pot trece cu brio elevii şi studenţii peste stresul examenelor. Sfaturi de la nutriţionişti
- Elevii şi studenţii au intrat oficial în perioada evaluărilor naţionale, examenelor de bacalaureat şi a sesiunii.
- Nutriţioniştii spun că în perioadele stresante organismul are nevoie de acizi graşi, vitamine şi proteine.
Urmărește
565 afișări
Studenţi la examen
Elevii şi studenţii au intrat în perioada examenelor, iar nivelul de stres creşte mai ales după o lungă perioadă de studiu online. Nopţile pierdute, consumul excesiv de alimente şi băuturi nesănătoase îşi fac şi ele simtiţă prezenţa. Un lucru pe care mulţi îl neglijează, însă, este că dacă sunt atenţi la ce consumă, procesul de învăţare poate fi accelerat.
Sabina Spatariu este elevă în clasa a XII-a şi are tabieturi specifice în această perioadă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
„Ideea e că la nivel general poate sar peste câteva mese că stau cu cărţile în braţe, cumva mănânc mai puţin, dar ronţăi mai multe chestii. Chipsuri, sărăţele şi nu-i tocmai cel mai sănătos stil de viaţă. Toate astea cu sucuri acidulate, cafea, ceai”, a spus Sabina Spatariu.
Aceste mici gustări, nu tocmai sănătoase, pot afecta sănătatea dacă se transformă într-un obicei de lungă durată.
Medicul nutriţionist Camelia Olteanu recomandă ca în perioadele stresante, elevii să ţină cont de ceea ce consumă.
„Este normal ca în aceste perioade de stres sau cu consum intelectual crescut, elevii şi studenţii să simtă nevoia să mănânce mai mult. În special alimente bogate în glucide. Pentru îmbunătăţirea performanţelor de învăţare şi memorare, important este şi consumul de acizi graşi.
În special Omega3 din seminţe de in, nuci, peşte gras, fasole, soia, ulei de măsline şi Omega6, din carne, ouă, ulei de floarea soarelui. Lecitina, a cărei carenţă poate provoca stări de oboseală, extenuare, tulburări de memorie, o găsim în lapte, gălbenuş de ou, unt, cereale, legume, fructe şi drojdie”, a declarat Camelia Olteanu, medic nutriţionist.
Nevoia de oxigen a creierului este şi ea crescută, aşadar medicii recomandă aerisirea camerei des, practicarea de exerciţii fizice uşoare, plimbările în aer liber.
Cafeaua poate fi înlocuită cu freshul de portocale şi ciocolata cu un ceai de ghimbir, care ajută la creativitate.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe