- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum pregăteşti cei mai buni mucenici după reţeta simplă a lui Radu Anton Roman, pentru 9 martie: mucenicii moldoveneşti şi cei munteneşti
- Fie că sunt fierţi sau copţi, cu zeamă sau doar cu miere şi nucă, aburinzi sau reci, mucenicii sunt delicioşi.
- Gospodinii şi gospodinele pregătesc astăzi mucenici sau „măcinici” şi îi împart pe 9 martie. Desigur, îi şi savurează singuri sau alături de familie.
- 9 martie este zi de sărbătoare pentru creştinii ortodocşi, fiind prăznuiţi cei 40 de soldaţi creştini din cetatea Sevastiei, care ar fi fost torturaţi şi ucişi pentru credinţa lor.
Cum pregăteşti cei mai buni mucenici după reţeta simplă a lui Radu Anton Roman, pentru 9 martie: mucenicii moldoveneşti şi cei munteneşti
Mucenici moldoveneşti sau copţi
- un kilogram de făină
- două linguriţe de drojdie
- 500 ml apă
- o linguriţă sare
- 4 linguriţe miez de nucă măcinat
- ulei pentru uns tava
- Prepararea siropului: şase linguriţe de zahăr sau miere, o ceaşcă de apă şi zahăr vanilat.
Mod de preparare: Se frământă un aluat dospit ca de pâine din făină, apă, sare şi drojdie. Aluatul se lasă apoi la crescut 20 de minute, într-un loc călduţ. Se acoperă cu un prosop. După ce s-a umflat aluatul, se tapetează un blat de lucru cu făină şi se rulează fiecare şnur de aluat în formă de opt. Se pun la copt (circa 30 de minute) într-o tavă unsă cu ulei;.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
Se fierbe apa cu mierea până se îngroaşă, se adaugă zahărul vanilat. siropul obţinut se toarnă peste mucenici. Se presară miez de nucă şi se lasă să se înmoaie.
Mucenici munteneşti sau fierţi
Ingrediente:
- 125 ml ulei
- o linguriţă de sare
- 500 ml apă
- un kg de făină sau cât primeste uleiul si apa
- Sirop: o ceaşcă de miez de nucă măcinat, 3 linguri de zahăr, o linguriţă scorţişoară zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie.
Mod de preparare: Se încălzeşte puţin apa, se cerne făina pe un blat. În mijlocul făinii se face o „gropşoară” în care se toarnă apă călduţă, ulei şi sare. Se frământă până iese un aluat moale, care se bate să se frăgezească timp de un sfert de oră. Se întinde pe o planşetă unsă cu făină. Se taie inele cu ajutorul a două pahare, unul mare unul mic, şi se răsuceşte aluatul sub formă de opt. Se lasă la uscat 45 de minute. Se fierb apoi timp de o oră într-un litru şi jumătate de apă. Se adaugă tot ce e în reţetă şi se lasă să mai undească încă un sfert de oră. Când s-au răcit, se presară peste mucenici încă două linguriţe de miez de nucă fin măcinat.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:32
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 16:08
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online