- Home
- Social
- (01.04.2020, 13:44)
- Andrei Jipa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum reuşeşte Islanda să ţină sub control epidemia de coronavirus de mai bine de o lună. Doar două decese până acum
- Islanda a declarat până acum 1.086 cazuri de COVID-19 şi două decese
- Micuţa ţară insulară a reuşit să controleze răspândirea epidemiei fără să impună carantina totală
- Islanda şi Suedia sunt două dintre ţările nordice care nu au impus până acum restricţii de circulaţie
Urmărește
4555 afișări
Cum reuşeşte Islanda să ţină sub control epidemia de coronavirus de mai bine de o lună
Islanda, stat insular cu 360.000 locuitori, a reuşit până acum cu brio să controleze răspândirea epidemiei de coronavirus. Chiar dacă a declarat până acum 1.086 cazuri de pacienţi diagnosticaţi pozitiv, Islanda nu a ordonat restricţii de circulaţie ori carantinarea populaţiei. Doar doi oameni au murit din cauza COVID-19 în această ţară.
Potrivit specialiştilor din Islanda, cheia stă în testare. Ei au început testele foarte devreme, înaintea celorlalte ţări europene, şi au abordat altă tactică. Dacă majoritatea ţărilor europene au ales să-i testeze pe pacienţii simptomatici, Islanda a testat şi oameni care nu prezentau simptome. Aşa au ajuns doctorii islandezi la concluzia că până la 50% dintre purtătorii coronavirusului sunt asimptomatici.
Kari Stefansson, medic specialist islandez, a vorbit pentru CNN.
"Motivul care îmi vine în minte ţine de testare. Mai exact de monitorizarea generală a populaţiei şi de testarea aleatorie a oamenilor. Bineînţeles, vorbim despre testare voluntară, deci datele obţinute nu pot fi absolute", a spus Kari Stefansson.
Islanda a testat 17.900 de oameni dintr-o populaţie de 360.000, adică în jur de 5% din totalul locuitorilor.
Kari Stefansson mai spune că specialiştii islandezi au reuşit să urmărească originea virusului la fiecare pacient şi că au observat diferenţe la pacienţii care au venit din Italia faţă de cei care au sosit din Austria ori Marea Britanie.
Islanda intenţionează să ajungă la 50.000 oameni testaţi în următoarea perioadă.
"Este deosebit de important să identificăm potenţiale focare pentru a putea controla răspândirea", a mai spus Stefansson.
"Nu are nimic de-a face cu numărul redus al locuitorilor Islandei, ci cu pregătirea făcută înainte", a mai conchis specialistul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe