Cum s-a văzut din stradă Noaptea muzeelor. Intrarea liberă, ea însăşi EXPONAT pentru vizitatori. Care a fost cea mai mare atracţie - GALERIE FOTO

Sâmbătă, sute de instituţii muzeale din toată ţara şi mii de români s-au aliniat în faţa celor mai cunoscute muzee. În fiecare an, Noaptea Europeană a Muzeelor adaugă exponatelor obişnuite din instituţiile culturale un exponat în plus:coada.

Urmărește
2108 afișări
Imaginea articolului Cum s-a văzut din stradă Noaptea muzeelor. Intrarea liberă, ea însăşi EXPONAT pentru vizitatori. Care a fost cea mai mare atracţie - GALERIE FOTO

Cum s-a văzut din stradă Noaptea muzeelor. Intrarea liberă, ea însăşi EXPONAT pentru vizitatori. Care a fost cea mai mare atracţie - GALERIE FOTO

Aparent intrarea gratuită trezeşte cel mai mare interes pentru publicul românesc. În realitate, unele muzee au o zi din lună intrare gratuită oricum fără să se creeze afluxul de curioşi pe care l-am văzut sâmbătă seara.

În faţa Muzeului Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa vizitatorii au început să se strângă încă de la ora 16.00. Nici măcar ploaia măruntă nu i-a descurajat pe cei dornici să intre în expoziţie. La căderea întunericului coada ocolea clădirea din Calea Victoriei până la bulevardul din spatele muzeului. "E ca la moaşte aici!" , spunea cineva înainte să se strecoare printre gardurile montate de jandarmerie pentru a modela coada.

Peste drum, la Muzeul Naţional de Geologie nu se stătea la coadă, angajaţii instituţiei împărţind bilete pentru intrarea liberă ca pe manifeste.

Acelaşi sistem funcţiona şi la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, unde drumul pe lângă cafenea şi prin curte era mai lung decât parcursul însuşi pentru vizionarea expoziţiei de fotografie amenajate în singura sală rămasă funcţională în timpul lucrărilor de reabilitare din instituţie.

Pe Calea Victoriei, intrarea cu lei de la Muzeul Naţional George Enescu se dovedea şi ea neîncăpătoare pentru cei care intrau şi ieşeau la seria de concerte Pop-up Opera după ce s-au încheiat atelierele de origami pentru copii.

"Păi ati zis ca e noaptea muzeelor", spunea o mămică prietenelor ei care împingeau cărucioare prin faţa muzeului. "E noaptea muzeelor, dar plouă şi e frig", i se răspunde. "Nu ne e frig, nu ne e frig", completează de lângă ea o fetiţă. "Aşa suntem noi, ne completăm ca două cosiţe împletite", concluziona tânăra care se apropia de Casa Filipescu-Cesianu. Aici coada ieşea din curte mergând până la Strada Sevastopol. "E 2 lei intrarea, hai că venim altădată", spune un tătic dezamăgit că în timpul în care s-a învârtit prin curtea muzeului ar fi putut să parcurgă o bună bucată din coadă.

"Intrarea e prin Ştirbei Vodă", le spune poliţistul de la pază celor care sperau să evite înghesuiala intrând în curtea Muzeului Naţional de Artă al României. "Aici e ieşirea!", le explica omul în uniformă.

Nu doar muzeele s-a văzut asaltate de curioşi, coadă a fost şi la Biblioteca Central Universitară, şi la Şcoala Centrală, instituţii asociate evenimentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici