Video Cum să nu îţi supui copilul disconfortului, când poartă masca? Uite ce spune un medic

  • Trebuie să acordaţi o atenţie sporită copilului, când vine vorba de virus
  • Cu toate acestea, purtarea măştii pentru o vreme prea îndelungată îi poate crea disconfort
  • Medicul Valeria Herdea le recomandă părinţilor să fie un exemplu pentru copii
Urmărește
713 afișări
Cei mici sunt mai expuşi riscului îmbolnăvirii decât adulţii. Tocmai de aceea, părinţii trebuie să fie atenţi când vine vorba de cei mici. Cu toate astea, cum pot fi protejaţi copiii fără să simtă disconfort?
 
În primul rând, părintele trebuie să fii un model pentru cel mic, recomandă doctorul Valeria Herdea. Copiii trebuie să înveţe regulile elementare în familie.
 
„Nu există varianta de a-i obliga pe toţi, dacă nu au înţeles toţi de acasă, părinţii, importanţa purtării măştii. Să respectăm regulile stricte de igienă, a mânuţelor, să îi învăţăm să strănute acoperind gura cu cotul, să avem batiste de unică folosinţă, dezinfectant, geluri alcoolizate”, spune Varia Herdea, medic de familie. 
 
Părinţilor care se întreabă ce mască este mai bună pentru copii, Valeria Herdea le-o recomandă pe cea de unică folosinţă. De asemenea, celor mici le plac măştile colorate sau cu personaje din poveşti.
 
Trebuie ţinut însă cont de faptul că un copil e prea sensibil pentru a-l obliga să poarte masca o perioadă îndelungată.
 
„Atenţie mare! O mască poate fi purtată între două şi patru ore, de către un adult, dar la un copil mic purtarea măştii nu poate să ajungă la un interval atât de mare. Nu poţi să îi spui unui copil să poarte patru ore mască, pentru că acel copil transpiră, are nevoie să se hidrateze, să respire şi îşi va atinge faţa în mod cert. Atunci, riscul e ca purtarea măştii mai mult de o oră-două să ducă, practic, la suprainfecţie. Suprainfecţia e de obicei cu stafilococi”, a mai spus medicul citat. 
 
De asemenea, dr. Valeria Herdea recomandă părinţilor să evite măştile din materiale care nu permit copilului să respire, mai ales dacă acesta suferă de boli cronice, astm, hiperactivitate sau diverse forme de alergii.
 
Când încep cursurile, va fi nevoie de o atenţie deosebită. Sălile de clasă trebuie aerisite la o jumătate de oră şi este nevoie nevoie de un sterilizator de tip UV, prin care bacteriile pot fi neutralizate, în fiecare încăpere, spune doctorul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mască,
copil,
medic

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici