Cum supravieţuiesc influencerii romani în vreme de coronavirus
Alina Tanasa, Larisa Lupoaea şi Maria Bagrin sunt trei influencerite românce. Le-ai văzut în campanii, la televizor, în reviste şi zilnic în instastory. Perioada de carantină este la fel pentru toată lumea, dar care sunt efectele unui asemenea regim pentru cei care depind de evenimente şi viată socială?
Alina Tanase are 156.000 de urmăritori pe instagram şi este una dintre cele mai cunoscute figuri autohtone, atunci când vorbim despre blogging, fashion şi styling de succes. Devenită mămică de puţin timp, Alina şi-a concentrat activitatea acum virtuală, în jurul mămicilor cu copii, dornice de sfaturi şi sugestii.
„O să vă spun că viaţa de influencer, în perioada carantinei, este destul de normală, oricum stăteam în casa, doar că e panica în ceea ce priveşte plăţile, în ceea ce priveşte campaniiile, proiectele, sincer, nu ştiu cum va evolua toată povestea, mi-e frică de facturile care nu sunt plătite. În rest, stăm, citim, avem mai multă grija de copii, putem face toate lucrurile pe care ni le doream, să nu ne panicăm. Toţi trecem prin acelaşi lucru”, spune Alina Tanase, Content Creator, Stylist.
Larisa Lupoaea se lauda „doar’ cu 46.000 de urmăritori, este un vlogger specializat in skincare si haircare, cu un target mai tânăr si fresh. În acelaşi timp promovează un stil de viată mai sănătos, în care prepară diverse smoothiuri sănătoase iar vlogul ei este apreciat de tineri.
”Pe noi, cei care lucrăm în online şi care ne desfăşurăm activitatea aici pe internet, nu ne-a afectat foarte mult, ceea ce se întâmplă în perioada asta, dar ne afectează că nu putem ieşi din casa, să ne facem treburile, evenimente, poze, lucruri ce fac parte din fisa postului. Însă sperăm să fie totul bine”, spune ea.
Maria Bagrin, 92.000 urmăritori, activează si in zona de PR, atunci când nu face ea însăşi campanii la diverse produse. De când cu epidemia, sta acasă cu băiatul ei de sase ani si îl ajuta la lecţii.
„Indiferent dacă ne va afecta această criză, din punct de vedere economic, acest virus are şi un impact spiritual asupra noastră, ne va afecta pe toţi, ne arată că suntem egali si copiii noştri vor înţelege că în afară de tablete şi telefoane, acum s-au redescoperit, gătesc, modelează, pictează, fac activităţi, iar pentru noi , trebuie să ne redescoperim, să facem cursurile pe care ni le-am dorit şi pentru care nu aveam timp, trebuie să ne descurcăm şi fără maşini. Va trebui să ne schimbăm în relaţia cu cei din jurul nostru, la final”, spune Maria.