- Home
- Social
- (29.09.2024, 10:06)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum ţi se poate schimba viaţa în bine dacă mănânci lăcuste
Un studiu pe cobai relevă că făina acestor insecte poate avea efecte benefice asupra diferitelor aspecte, precum somnul, părul şi libidoul.
Urmărește
1703 afișări
Cum ţi se poate schimba viaţa în bine dacă mănânci lăcuste
O soluţie pentru alopecie, insomnie, scăderea libidoului şi malnutriţia ar putea proveni de la lăcuste? Deocamdată, este doar o ipoteză, dar rezultatele unui studiu realizat în Camerun sugerează că punerea lor în farfurie ar putea avea efecte pozitive asupra sănătăţii.
Un grup de cercetători de la Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Dschang (Camerun) a explorat efectele nutriţionale ale făinii comestibile de lăcuste (Ruspolia nitidula) asupra a 216 şobolani de laborator timp de 3 luni, comparând-o cu cea din peştel şi cu o dietă lipsită de proteine animale. Iar rezultatele au fost surprinzătoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
-
Avion de vânătoare american, doborât într-un „caz aparent de foc aliat” deasupra Mării Roşii
În primul rând, calitatea somnului. Cobaii hrăniţi cu făină de R. nitidula au reuşit să doarmă cu 12 ore mai mult pe săptămână decât cei care urmaseră o dietă fără proteine animale.
De asemenea, făina de lăcuste pare să aibă efecte pozitive asupra funcţiei de reproducere: cercetătorii au observat o creştere semnificativă a frecvenţei de împerechere la şobolanii hrăniţi cu R. nitidula şi un impact asupra calităţii blănii lor „94,58% din firele de păr examinate au fost în condiţii mai bune pentru toţi animalele hrănite cu făină de R. nitidula, comparativ cu 5,55% şi 0,27% pentru şobolanii hrăniţi cu făină de C. harengus şi diete fără proteine”, scriu cercetătorii.
Cobaii hrăniţi cu făină de R. nitidula şi-au menţinut apoi o greutate corporală sănătoasă, comparabilă cu cei hrăniţi cu făină de peşte. În timp ce dieta fără proteine a avut efectul opus.
Cercetătorii atribuie efectele pozitive ale R. nitidula bogăţiei sale nutriţionale. Este o specie de lăcustă bogată în „proteine (44,70%), lipide (36,00%), fibre (8,70%), carbohidraţi (5,30%) şi câteva minerale esenţiale”. Prezenţa metioninei, cisteinei şi lizinei, în special, ar juca un rol crucial: aceştia sunt aminoacizi fundamentali pentru biosinteza keratinelor care au fost deja asociaţi cu sănătatea reproducerii şi a părului.
Merită reiterat faptul că studiul a fost efectuat pe şobolani şi doar cercetările ulterioare ne vor spune dacă aceleaşi beneficii pot fi aplicate şi la oameni.
Cu toate acestea, nu trebuie subestimată ipoteza insectelor comestibile ca sursă alternativă de proteine şi nutrienţi esenţiali. Mai presus de toate, potrivit cercetătorilor, făina de lăcuste ar putea juca un rol în lupta împotriva malnutriţiei proteice.
Ceea ce, într-un context global al cererii de alimente în creştere şi al preocupărilor de mediu, nu este un lucru puţin, cred specialiştii. Se cunoaşte faptul că Comisia Europeană a aprobat consumul de lăcuste.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe