- Home
- Social
- (29.09.2024, 10:06)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum ţi se poate schimba viaţa în bine dacă mănânci lăcuste
Un studiu pe cobai relevă că făina acestor insecte poate avea efecte benefice asupra diferitelor aspecte, precum somnul, părul şi libidoul.
Urmărește
1702 afișări
Cum ţi se poate schimba viaţa în bine dacă mănânci lăcuste
O soluţie pentru alopecie, insomnie, scăderea libidoului şi malnutriţia ar putea proveni de la lăcuste? Deocamdată, este doar o ipoteză, dar rezultatele unui studiu realizat în Camerun sugerează că punerea lor în farfurie ar putea avea efecte pozitive asupra sănătăţii.
Un grup de cercetători de la Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Dschang (Camerun) a explorat efectele nutriţionale ale făinii comestibile de lăcuste (Ruspolia nitidula) asupra a 216 şobolani de laborator timp de 3 luni, comparând-o cu cea din peştel şi cu o dietă lipsită de proteine animale. Iar rezultatele au fost surprinzătoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
Ucraina: Rusia a atacat în premieră cu o rachetă balistică intercontinentală. Atac major lansat de Rusia ca represalii
-
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
În primul rând, calitatea somnului. Cobaii hrăniţi cu făină de R. nitidula au reuşit să doarmă cu 12 ore mai mult pe săptămână decât cei care urmaseră o dietă fără proteine animale.
De asemenea, făina de lăcuste pare să aibă efecte pozitive asupra funcţiei de reproducere: cercetătorii au observat o creştere semnificativă a frecvenţei de împerechere la şobolanii hrăniţi cu R. nitidula şi un impact asupra calităţii blănii lor „94,58% din firele de păr examinate au fost în condiţii mai bune pentru toţi animalele hrănite cu făină de R. nitidula, comparativ cu 5,55% şi 0,27% pentru şobolanii hrăniţi cu făină de C. harengus şi diete fără proteine”, scriu cercetătorii.
Cobaii hrăniţi cu făină de R. nitidula şi-au menţinut apoi o greutate corporală sănătoasă, comparabilă cu cei hrăniţi cu făină de peşte. În timp ce dieta fără proteine a avut efectul opus.
Cercetătorii atribuie efectele pozitive ale R. nitidula bogăţiei sale nutriţionale. Este o specie de lăcustă bogată în „proteine (44,70%), lipide (36,00%), fibre (8,70%), carbohidraţi (5,30%) şi câteva minerale esenţiale”. Prezenţa metioninei, cisteinei şi lizinei, în special, ar juca un rol crucial: aceştia sunt aminoacizi fundamentali pentru biosinteza keratinelor care au fost deja asociaţi cu sănătatea reproducerii şi a părului.
Merită reiterat faptul că studiul a fost efectuat pe şobolani şi doar cercetările ulterioare ne vor spune dacă aceleaşi beneficii pot fi aplicate şi la oameni.
Cu toate acestea, nu trebuie subestimată ipoteza insectelor comestibile ca sursă alternativă de proteine şi nutrienţi esenţiali. Mai presus de toate, potrivit cercetătorilor, făina de lăcuste ar putea juca un rol în lupta împotriva malnutriţiei proteice.
Ceea ce, într-un context global al cererii de alimente în creştere şi al preocupărilor de mediu, nu este un lucru puţin, cred specialiştii. Se cunoaşte faptul că Comisia Europeană a aprobat consumul de lăcuste.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:21
-
astăzi, 15:12
Ministrul Cercetării, întrebat despre maşinile cu hidrogen în România: Până la finalul lui 2029