- Home
- Social
- (21.06.2021, 19:39)
- Laura Boico
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum trebuie alese produsele cosmetice? Specialiştii au descoperit care este factorul care afectează sănătatea
- Cercetătorii au descoperit că 48% din produsele cosmetice conţin substanţe chimice dăunătoare.
- Studiul a analizat mai mult de 200 de produse din SUA şi Canada.
- Aproximativ 88% din produsele testate nu aveau informaţii despre anumite ingrediente pe etichete.
- Polifluoroalchil a fost semnalat ca un ingredient periculos în unele produse.
Urmărește
751 afișări
Cum trebuie alese produsele cosmetice? Specialiştii au descoperit care este factorul care afectează sănătatea
Femeile folosesc produse cosmetice pentru înfrumuseţare, însă, trebuie să aleagă cu grijă machiajul pe care îl folosesc, deoarece acestea pot afecta sănătatea.
Un nou studiu a constatat că aproape jumătate din produsele cosmetice testate conţin substanţe chimice dăunătoare. Dovezile preliminare au legat expunerea la PFAS de cancer, daune reproductive şi daune ale sistemului imunitar.
Aceste substanţe chimice au fost corelate în cercetările cu cancerul şi afectarea sistemului imunitar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
-
Dinamo-Rapid, un derby clasic al fotbalului românesc, duminică, în etapa a 21-a Superligii / Anii 60 au oferit confruntări memorabile între cele două echipe
Mihaela Chircă îţi spune cum îşi alege produsele cosmetice atunci când le cumpără.
„Produsele cred că le-am ales cumva în decursul timpului pentru că am încercat tot felul de pudre sau fonduri de ten. Recunosc că nu stau întotdeauna să le citesc pentru că, nu ştiu, sunt şi ingrediente care nu le cunosc sau nu ştiu cum acţionează neapărat. Cu siguranţă ne uităm toţi puţin în mare să vedem ce conţine, dar nu stăm să analizăm”, a spus Mihaela Chircă, pasionată de make-up.
Studiul a fost realizat de către cercetătorii de la Universitatea Notre Dame şi a analizat mai mult de 200 de produse din SUA şi Canada. Aproximativ 88% din produsele testate nu aveau informaţii despre anumite ingrediente pe etichetele produselor.
Nancy este make-up artist şi spune că îşi alege cu grijă produsele de îngrijire.
„Pentru uz zilnic are o foarte mare importanţă să alegem să citim eticheta”, a afirmat Nancy Dedu, make-up artist.
Potrivit noii cercetări, cele mai ridicate niveluri ale acestor substanţe chimice au fost descoperite în produsele de îngrijire personală de zi cu zi, inclusiv rujul, rimelul şi fondul de ten. Substanţele sunt adesea utilizate pentru a creşte durabilitatea şi uzura unui produs.
Medicul dermatolog Mihaela Leventer spune că există produse care vin fie pe o piaţă de mass market unde nu sunt studii ştiinţifice, fie sunt produse ilicite care pot să conţină diverse ingrediente care să pericliteze starea de sănătate.
„În general, producătorii serioşi au la bază studii şi folosesc ingrediente care sunt admise. Există o legislaţie europeană, o legislaţie americană care spune explicit ce ingrediente şi în ce cantitate pot fi ele incluse în produse cosmetice”, a declarat Mihaela Leventer, medic dermatolog.
Medicul spune că, atunci când femeile aleg produsele, trebuie să se bazeze pe un producător cinstit, care îşi apără reputaţia şi care are inscripţionate ingredientele pe produs.
„Un cumpărător ar trebui să cumpere doar produse care vin din surse sigure, omologate, din magazine specializate sau din farmacii, produse pe care să fie inscripţionate compoziţia şi ingredientele care intră în acel produs”, a continuat aceasta.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe