Cum trebuie alese produsele cosmetice? Specialiştii au descoperit care este factorul care afectează sănătatea

  • Cercetătorii au descoperit că 48% din produsele cosmetice conţin substanţe chimice dăunătoare.
  • Studiul a analizat mai mult de 200 de produse din SUA şi Canada.
  • Aproximativ 88% din produsele testate nu aveau informaţii despre anumite ingrediente pe etichete.
  • Polifluoroalchil a fost semnalat ca un ingredient periculos în unele produse.
Urmărește
752 afișări
Imaginea articolului Cum trebuie alese produsele cosmetice? Specialiştii au descoperit care este factorul care afectează sănătatea

Cum trebuie alese produsele cosmetice? Specialiştii au descoperit care este factorul care afectează sănătatea

Femeile folosesc produse cosmetice pentru înfrumuseţare, însă, trebuie să aleagă cu grijă machiajul pe care îl folosesc, deoarece acestea pot afecta sănătatea.

Un nou studiu a constatat că aproape jumătate din produsele cosmetice testate conţin substanţe chimice dăunătoare. Dovezile preliminare au legat expunerea la PFAS de cancer, daune reproductive şi daune ale sistemului imunitar.

Aceste substanţe chimice au fost corelate în cercetările cu cancerul şi afectarea sistemului imunitar.

Mihaela Chircă îţi spune cum îşi alege produsele cosmetice atunci când le cumpără. 

„Produsele cred că le-am ales cumva în decursul timpului pentru că am încercat tot felul de pudre sau fonduri de ten. Recunosc că nu stau întotdeauna să le citesc pentru că, nu ştiu, sunt şi ingrediente care nu le cunosc sau nu ştiu cum acţionează neapărat. Cu siguranţă ne uităm toţi puţin în mare să vedem ce conţine, dar nu stăm să analizăm”, a spus Mihaela Chircă, pasionată de make-up.

Studiul a fost realizat de către cercetătorii de la Universitatea Notre Dame şi a analizat mai mult de 200 de produse din SUA şi Canada. Aproximativ 88% din produsele testate nu aveau informaţii despre anumite ingrediente pe etichetele produselor.

Nancy este make-up artist şi spune că îşi alege cu grijă produsele de îngrijire.

„Pentru uz zilnic are o foarte mare importanţă să alegem să citim eticheta”, a afirmat Nancy Dedu, make-up artist.

Potrivit noii cercetări, cele mai ridicate niveluri ale acestor substanţe chimice au fost descoperite în produsele de îngrijire personală de zi cu zi, inclusiv rujul, rimelul şi fondul de ten. Substanţele sunt adesea utilizate pentru a creşte durabilitatea şi uzura unui produs.

Medicul dermatolog Mihaela Leventer spune că există produse care vin fie pe o piaţă de mass market unde nu sunt studii ştiinţifice, fie sunt produse ilicite care pot să conţină diverse ingrediente care să pericliteze starea de sănătate. 

„În general, producătorii serioşi au la bază studii şi folosesc ingrediente care sunt admise. Există o legislaţie europeană, o legislaţie americană care spune explicit ce ingrediente şi în ce cantitate pot fi ele incluse în produse cosmetice”, a declarat Mihaela Leventer, medic dermatolog.

Medicul spune că, atunci când femeile aleg produsele, trebuie să se bazeze pe un producător cinstit, care îşi apără reputaţia şi care are inscripţionate ingredientele pe produs.

„Un cumpărător ar trebui să cumpere doar produse care vin din surse sigure, omologate, din magazine specializate sau din farmacii, produse pe care să fie inscripţionate compoziţia şi ingredientele care intră în acel produs”, a continuat aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici