- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (17.02.2014, 12:40)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum va fi vremea de 1 martie. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 17 februarie - 2 martie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.
Urmărește
9584 afișări
Cum va fi vremea de 1 martie. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a ţării (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
Pe tot parcursul intervalului de prognoză, valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale în a doua jumătate a lunii februarie şi început de martie, astfel că temperaturile vor fi în medie de 12...17 grade ziua şi 2...6 grade noaptea. În zilele cele mai calde (17,19, 20 februarie) abaterea pozitivă a temperaturii faţă de mediile multianuale specifice perioadei din an vor fi chiar şi de 10 grade. O uşoară scădere a valorilor termice este estimată pentru intervalul 23 - 25 februarie, atunci când media temperaturilor maxime va fi de 9…12 grade, iar a minimelor de 0…4 grade.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioadele 17...18 februarie, 22-23 februarie şi în jurul datei de 1 martie, în restul intervalului fiind de aşteptat doar ploi trecătoare, slabe cantitativ.
CRIŞANA
Pentru a doua parte a lunii februarie şi primele zile din martie, se estimează menţinerea unui regim termic caracterizat de valori peste mediile climatologice specifice. Pentru valorile diurne, media la nivelul regiunii va fi de 10…14 grade, iar pentru minimele nocturne de 3…6 grade. În zilele cele mai calde, în special în jurul datei de 19 februarie, temperaturile maxime mediate pe regiune vor fi în jurul a 16 grade, reprezentând o abatere pozitivă faţă de normele climatologice de până la 10 grade. Pentru intervalul 23 - 25 februarie sunt prognozate temperaturi uşor mai scăzute, dar ce vor continua să se situeze peste ce ar fi normalul datei calendaristice.
Temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în zilele de 17, 22 şi 28 februarie.
TRANSILVANIA
În prima săptămână a intervalului de referinţă temperaturile se vor situa în cea mai mare parte a regiunii cu mult peste mediile multianuale caracteristice acestei perioade din an, cu valori ziua de 9…13 grade, iar noaptea în general pozitive, 0…4 grade, în medie. Între 22 februarie şi 2 martie se estimează un regim al minimelor ceva mai coborât, cu medii de -3…-1 grad, în timp ce valorile termice în cursul zilelor vor fi de 6…10 grade.
Probabilitatea pentru ploi locale, în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 17, 22 şi 23 februarie. Între 24 şi 26 februarie, sunt posibile precipitaţii slabe, mixte.
MARAMUREŞ
Pe parcursul întregului interval, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii februarie şi primele zile de martie, astfel că media maximelor va fi de 8...12 grade, iar a minimelor de 1...4 grade. În zilele cele mai calde (în prima săptămână) temperaturile diurne vor fi chiar şi cu 8....10 grade peste mediile climatologice ale perioadei. Uşoara răcire a vremii estimată pentru intervalul 24 - 26 februarie va determina înregistrarea unor medii uşor negative pe timpul nopţilor.
Vor fi ploi slabe, cu caracter temporar, cu o probabilitate mai mare în ziua de 17 februarie şi în intervalul 20-22 februarie, iar în 23 şi 24 februarie sunt posibile precipitaţii mixte.
MOLDOVA
Raportat la valorile climatologic normale, a doua jumătate a lunii februarie va fi caracterizată de o vreme caldă în cea mai mare parte a regiunii, fiind de aşteptat temperaturi maxime în medie între 6 şi 11 grade, în timp ce media minimelor va fi de
-2...+2 grade. Valori mai scăzute, apropiate de mediile multianuale se vor înregistra în zonele joase de relief.
Vor fi posibile doar ploi neînsemnate cantitativ şi burniţe, cu caracter trecător, cel mai probabil în zilele de 17 şi 22 februarie, iar în zilele de 23 şi 24 februarie sunt de aşteptat precipitaţii mixte, îndeosebi în jumătatea nordică a regiunii.
DOBROGEA
Regimul termic va fi caracterizat de valori în general mai ridicate decât mediile specifice pentru a doua jumătate a lunii februarie, cu precădere la începutul şi la sfârşitul intervalului. Astfel, dacă în medie vor fi valori maxime între 7 şi 10 grade şi minime între 1 şi 4 grade, sunt de aşteptat şi zile cu abateri termice pozitive mult mai mari, cel mai probabil în 17 şi 20 februarie, atunci când temperaturile maxime mediate la nivelul întregii regiuni vor fi de aproximativ 14 grade.
Precipitaţiile (ploi sau burniţă) vor fi neînsemnate, trecătoare şi se vor semnala cu o probabilitate mai mare între 22 şi 24 februarie.
MUNTENIA
Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză regimul termic se va situa în general peste cel multianual specific perioadei, astfel că media maximelor va fi de 8 la 12 grade, iar a minimelor de 1...4 grade. În zilele de 17, 19 şi 20 februarie se vor înregistra temperaturi chiar şi mai ridicate, cu până la 10 grade mai mari decât cele climatologic normale, media celor diurne fiind de aproximativ 15 grade. O uşoară scădere de temperatură va fi posibilă între 23 şi 25 februarie, însă valorile se vor menţine peste cele obişnuite ale ultimei decade de februarie.
Vor fi doar ploi slabe sau burniţe, cu caracter local, cu o probabilitate mai mare în perioada 22 - 23 februarie.
OLTENIA
Pe parcursul întregului interval, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii februarie şi primele zile de martie, astfel că media maximelor va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 0...4 grade. În prima săptămână vor fi şi zile mai calde (17, 18, 20 februarie) când temperaturile diurne vor fi chiar şi cu 8...9 grade peste mediile climatologice ale perioadei. Uşoara răcire a vremii estimată pentru intervalul 23 - 25 februarie va determina înregistrarea unor medii pe timpul zilelor de 8...9 grade şi a unor minime uşor negative.
Probabilitatea de ploaie apare în perioada 21-23 februarie, în restul intervalului fiind posibile doar ploi slabe, izolate.
LA MUNTE
În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, regimul termic se va menţine la valori mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 3...8 grade. În privinţa temperaturilor minime este estimată o scădere uşoară de la o medie de -2...+2 grade în primele zile, la medii de -5...-3 grade în intervalul 23-26 februarie.
Probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai mare în data de 17 februarie şi în perioada 21 - 24 februarie. Vor fi ploi, iar la altitudini mari va ninge.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe