- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (09.02.2015, 12:29)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 9 - 22 februarie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.
Urmărește
4797 afișări
Cum va fi VREMEA în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a ţării (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
Pornind de la temperaturi maxime medii apropiate de 0 grade, procesul de încălzire a vremii va culmina pe 16 februarie, când valorile termice diurne vor atinge medii de 7...8 grade, uşor mai ridicate decât normele regionale în această perioadă din an. La rândul ei, media temperaturilor minime va creşte de la -6...-5 grade în primele două nopţi spre -2 grade la începutul celei de-a doua săptămâni. Între 17 şi 22 februarie, media maximelor termice va oscila uşor în jurul valorii de 8 grade, iar aceea a minimelor se va menţine foarte aproape de -2 grade, conturându-se astfel un regim termic apropiat de cel normal pentru a doua parte a lunii februarie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Exceptând primele două zile, când izolat va ninge slab, precipitaţiile vor lipsi în prima săptămână. În intervalul 17 - 22 februarie va fi posibilă reapariţia precipitaţiilor slabe, de data aceasta predominant sub formă de ploaie.
CRIŞANA
În prima zi, media temperaturilor maxime va fi de -1 grad, apoi va fi în creştere până în 16 februarie, spre 6 grade, adică peste normalul acestei perioade din an. Ulterior, această medie se va situa între 5 şi 7 grade. Media temperaturilor minime va creşte, de asemenea, de la -7 grade în primele două nopţi spre -2 grade la sfârşitul primei săptămâni, iar între 17 şi 22 februarie vor fi doar mici oscilaţii în jurul acestei ultime valori, ceea ce atestă, pentru a doua parte a intervalului de prognoză, un regim termic foarte apropiat de cel normal.
În primele 24-36 de ore se mai pot semnala ninsori slabe, dar, ulterior, numai în intervalul 17 - 22 februarie va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, mai ales sub formă de ploaie.
TRANSILVANIA
Pe parcursul primei săptămâni, valorile termice diurne vor creşte de la o medie de -3 grade, pe 9 februarie, până la 3 grade, pe 16 februarie, dar temperaturile minime vor fi permanent mai scăzute decât în mod obişnuit şi cu precădere în intervalul 9 - 13 februarie, când în acestă regiune va fi ger pe timpul nopţilor şi al dimineţilor. Între 17 şi 22 februarie, vremea va fi apropiată de normalul termic specific acestei perioade, respectiv se estimează că media maximelor termice va fi cuprinsă între 2 şi 4 grade, iar aceea a minimelor va fi de -5...-4 grade.
În primele zile ale săptămânii 9-16 februarie, pe arii restrânse vor fi ninsori slabe, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni creşte probabilitatea apariţiei precipitaţillor slabe, mixte, favorizând izolat formarea poleiului.
MARAMUREŞ
În primele două zile, când media temperaturilor maxime va fi de -2...0 grade, iar aceea a minimelor se va situa în jurul valorii de - 7 grade, vremea va fi rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa. După data de 11 februarie sunt estimate numai medii pozitive ale valorilor maxime, 2 la 4 grade, posibil 5 grade pe 17 februarie, dar nopţile vor fi reci până la sfârşitul intervalului de prognoză, întrucât media temperaturilor minime se va încadra permanent în ecartul -5...-3 grade. În aceste condiţii, regimul termic al acestei regiuni caracteristic celor două săptămâni poate fi apreciat drept uşor mai rece decât cel obişnuit pentru a doua şi începutul celei de-a treia decade a lunii februarie.
Pe arii restrânse va ninge slab în 9 şi 10 februarie, iar după data de 14 februarie şi până pe 22 februarie vor fi posibile, zilnic, precipitaţii slabe, mixte şi izolat vor fi condiţii de polei.
MOLDOVA
În timpul primei săptămâni, deşi temperaturile maxime vor creşte treptat, de la o medie în jurul a -1 grad, pe 9 şi 10 februarie, până la 6 grade, pe 16 februarie, temperaturile minime se vor menţine scăzute, ceea ce se va resimţi îndeosebi în intervalul 9 - 12 februarie, când în această regiune, local, va fi ger pe timpul nopţilor şi al dimineţilor. Între 17 şi 22 februarie, vremea se va apropia de cea normală pentru această perioadă din an, respectiv media maximelor termice va fi de 4...5 grade, iar aceea a minimelor va oscila între -4 şi -2 grade.
În primele zile ale săptămânii 9-16 februarie, pe arii restrânse vor fi ninsori slabe, iar între 17 şi 22 februarie creşte probabilitatea apariţiei precipitaţillor slabe, mixte, care pot favoriza, izolat, depunerile de polei.
DOBROGEA
După o uşoară scădere a temperaturilor maxime spre o medie de 0 grade, între 12 şi 16 februarie procesul de încălzire a vremii se va traduce prin creşterea acestei medii spre valori de 5...6 grade, foarte apropiate de climatologia regiunii în această perioadă din an, valori care se vor menţine până în 22 februarie. La rândul ei, media temperaturilor minime va fi mai scăzută în primele nopţi, când local va fi ger în Dobrogea continentală, dar apoi va creşte de la -5...-4 grade pe 12 februarie spre 0 grade la mijlocul celei de-a doua săptămâni, urmând ca ulterior să scadă doar cu un grad. Într-o asemenea situaţie se poate aprecia că, treptat, regimul termic va deveni cel normal pentru a doua parte a lunii februarie.
Aproape sigur precipitaţiile vor lipsi pe parcursul primei săptămâni, dar vor fi posibile între 17 şi 22 februarie, când va ploua slab în unele zile, pe arii restrânse.
MUNTENIA
Vremea va fi mult mai rece decât normal în primele trei zile, când media temperaturilor maxime va fi în jurul a 0 grade, iar aceea a temperaturilor minime va coborî până la -10...-11 grade, deci vor fi nopţi şi dimineţi geroase în cea mai mare parte a regiunii. Începând din 12 februarie şi până pe 17 februarie, regimul termic se va apropia de cel normal pentru această perioadă. Astfel temperaturile maxime, în medie, vor creşte de la 2 la 6...7 grade, iar media temperaturilor minime va ajunge la -3 grade. Cum între 18 şi 22 februarie se estimează doar mici oscilaţii ale temperaturii aerului în jurul acestor ultime medii diurne şi nocturne, regimul termic va evolua, în general, în limite normale.
La începutul intervalului, izolat, se pot semnala ninsori slabe, dar, ulterior, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, mai ales ploi, va fi mai ridicată doar în perioada 17 - 22 februarie.
OLTENIA
Până pe 12 februarie, vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 0 grade şi a temperaturilor minime în jur de -12 grade, ceea ce semnifică nopţi şi dimineţi geroase în cea mai mare parte a regiunii. Între 13 şi 17 februarie, regimul termic se va apropia treptat de cel normal pentru această perioadă. Astfel temperaturile maxime, în medie, vor creşte de la 3 la 6...7 grade, iar media temperaturilor minime va urca de la -8 la -3 grade. Pentru intervalul 18 - 22 februarie se estimează menţinerea, cu mici oscilaţii, ale acestor ultime medii diurne şi nocturne, astfel că regimul termic va evolua, în general, în limite normale.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, mai ales sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în perioada 17 - 22 februarie, iar pe 9 februarie, izolat, se pot semnala ninsori slabe.
LA MUNTE
Până pe 13 februarie, media temperaturilor maxime va creşte de la -10 la 2 grade, dar temperaturile minime vor fi mult mai scăzute decât în mod obişnuit, cu o medie între -15 şi -8 grade, ceea ce semnifică nopţi şi dimineţi geroase în toată regiunea. Începând cu data de 14 februarie, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. Astfel, temperaturile maxime, în medie, se vor situa între -1 şi 2 grade, iar media temperaturilor minime va fi încadrată între -7 şi -4 grade.
Local vor fi ninsori în general slabe în primele două zile şi din nou, temporar, în cursul celei de-a doua săptămâni.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe