- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.01.2013, 10:01)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
CUM VA FI VREMEA până pe 10 februarie. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 28 ianuarie - 10 februarie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Urmărește
13314 afișări
CUM VA FI VREMEA până pe 10 februarie. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a ţării (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
Vremea se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 2 februarie, când temperaturile maxime vor creşte în medie de la valori de 2 grade, până la valori de 8...10 grade Celsius. În schimb, în a doua săptămână a intervalului, valorile diurne vor marca o scădere şi se vor situa în medie în jur de 4 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative în primele nopţi, după care până în data de 4 februarie vor fi uşor pozitive, sau apropiate de 0 grade. Începând din 5 februarie acestea vor scădea şi se vor situa în jurul valorii de – 4 grade Celsius.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Explozie la Muzeul Drents, Olanda: Coiful de la Coţofeneşti şi alte trei brăţări dacice au fost furate / Reacţiile politicienilor / Dosar penal deschis din oficiu
-
Elon Musk, apariţie surpriză la un miting al AfD: „Să depăşim vinovăţia trecutului”
-
Raluca Turcan, fostul ministru al Culturii: Nu ministerul decide conţinutul colecţiilor
În prima săptămână temporar vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în 28 şi 29 ianuarie, apoi predominant ploaie. Precipitaţii mixte se vor semnala în a doua parte a intervalului, posibil mai consistente între 2 şi 4 februarie.
CRIŞANA
Maximele termice vor creşte treptat de la valori medii de 1 grad, până la valori în jur de 8 grade Celsius în perioada 31 ianuarie – 2 februarie. Apoi vremea se va răci uşor în până la valori în medie de 2...3 grade, cu menţiunea că în ultimele două zile temperaturile ar putea creşte din nou. Valorile nocturne vor fi negative la începutul intervalului, apoi se vor situa în medie în jur de 0 grade Celsius, dar începând din data de 4 februarie vor scădea până la valori medii de – 4 grade.
Temporar se aşteaptă precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în primele două zile, predominant ploi până pe 2 februarie, apoi mixte. Precipitaţiile pot fi mai consistente între 2 şi 4 februarie.
TRANSILVANIA
Vremea va fi rece în primele două zile, dar se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când maximele termice vor creşte până la valori medii în jur de 4 grade Celsius. Începând din data de 4 februarie, vremea se va răci, astfel că valorile diurne se vor situa la medii apropiate de 0 grade şi abia spre sfârşit vor creşte uşor. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. Acestea se vor situa în medie în jur de – 10 grade în primele nopţi, după care până în data de 4 februarie vor creşte în medie până la valori în jur de – 4 grade Celsius, apoi vor scădea din nou până la valori medii de -8 grade.
Temporar vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, sub formă de ninsoare în primele zile, mixte între 31 ianuarie şi 2 februarie, apoi predominant ninsori.
MARAMUREŞ
Temperaturile diurne vor creşte în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie până la valori medii de 4 grade Celsius. Începând din data de 4 februarie, vremea se va răci, astfel că maximele termice se vor situa la medii apropiate de 0 grade şi abia spre sfârşit vor creşte uşor. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. Acestea se vor situa în medie în jur de – 8 grade în primele nopţi, după care până în data de 4 februarie vor creşte în medie până la valori de – 2...0 grade Celsius, apoi vor scădea din nou până la valori medii de -6 grade.
Temporar vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, exceptând intervalul 30 ianuarie – 3 februarie când vor fi mixte şi tot atunci acestea vor putea fi mai consistente
MOLDOVA
Vremea va fi rece în primele două zile, dar se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când maximele termice vor creşte până la valori medii în jur de 4 grade Celsius. Începând din data de 4 februarie, vremea se va răci, astfel că valorile diurne se vor situa la medii apropiate de 0 grade şi abia spre sfârşit vor creşte uşor. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. Acestea se vor situa sub pragul gerului în primele nopţi, până la valori medii de – 12 grade Celsius, după care până în data de 4 februarie vor creşte în medie până la valori în jur de – 2 grade Celsius, apoi vor scădea din nou până la valori medii de -8...-6 grade.
Vor fi precipitaţii slabe, mixte între 30 ianuarie şi 2 februarie şi predominant ninsoare începând din data de 3 februarie.
DOBROGEA
Vremea va fi rece în primele două zile, dar se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când temperaturile maxime vor creşte până la valori medii de 6...8 grade Celsius. Începând din 4 februarie, vremea se va răci uşor, astfel că valorile diurne se vor situa în jur de 4 grade, însă spre sfârşit din nou ar putea creşte uşor. Temperaturile minime vor fi în medie în jur de – 8 grade în primele nopţi, dar vor creşte apoi până la valori de 0...2 grade înztre 2 şi 4 februarie. Apoi acestea vor fi din ou negative până la valori de – 4...-2 grade.
În prima zi va ninge slab, iar în zilele de 30 şi 31 ianuarie va ploua slab. Precipitaţii slabe se aşteaptă în a doua săptămână, sub formă de ploaie, dar trecător şi lapoviţă şi posibil ninsoare.
MUNTENIA
Vremea se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 2 februarie, când temperaturile maxime se vor situa în medie la valori de 8 grade Celsius. În schimb, în a doua săptămână a intervalului, valorile diurne vor marca o scădere uşoară şi se vor situa în medie la valori de 2...4 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. În primele nopţi se vor înregistra valori medii de – 8 grade, după care până în data de 4 februarie vor creşte până spre medii de - 2 grade Celsius. Începând din 5 februarie acestea vor scădea şi se vor situa în medie între – 6 şi – 4 grade Celsius.
Vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în prima zi şi predominant ploi în 30 şi 31 ianuarie. În a doua săptămână a intervalului vor fi precipitaţii mixte în general slabe cantitativ.
OLTENIA
Vremea se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când maximele termice se vor situa în medie la valori de 9 grade Celsius. În schimb, în a doua săptămână a intervalului, valorile diurne vor marca o scădere uşoară şi se vor situa în medie la valori de 4 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. În primele nopţi se vor înregistra valori medii de – 8... - 6 grade, după care până în data de 4 februarie se vor apropia in medie de 0 grade Celsius. Începând din 5 februarie acestea vor scădea şi se vor situa în medie la valori de – 4 grade Celsius.
Mai ales în a doua săptămână a intervalului vor fi precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ.
LA MUNTE
Vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului cu maxime termice în medie în jur de – 4 grade Celsius, exceptând perioada 30 ianuarie – 3 februarie când se vor apropia de 0 grade. Nopţile vor fi caracterizate de ger în primele zile ale intervalului, dar şi în perioada 5 – 10 februarie.
Temporar vor fi ninsori în general slabe cantitativ, însă în intervalul 30 ianuarie - 2 februarie vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau trecător chiar ploaie.
Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo.
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cine este omul care conduce cel mai important lanţ de restaurante din România şi coordonează o echipă de 1.500 de oameni
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De ce erau atât de valoroase obiectele dacice furate de la muzeul din Olanda. Ce spune directorul Muzeului Național de Istorie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe