- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.12.2014, 13:02)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum va fi VREMEA până pe 21 decembrie. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 8 - 21 decembrie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.
Urmărește
4821 afișări
Cum va fi VREMEA până pe 21 decembrie. Prognoza meteo pentru fiecare regiune a ţării (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
BANAT
Cea mai mare parte a intervalului va fi caracterizat de valori medii regionale ale maximelor termice diurne de 5...6 grade, apropiate de cele multianuale specifice perioadei. Excepţie vor face zilele de 10 şi 11 decembrie, când acestea vor fi uşor mai coborâte, spre 2...4 grade. Temperaturile minime vor scădea în prima săptămână de la valori medii de 4 grade, până spre - 2 grade, în timp ce în perioada 15 – 21 decembrie vor fi apropiate de pragul de îngheţ.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Mesajul de Crăciun al preşedintelui Klaus Iohannis
-
O ursoaică şi un pui au ajuns într-o localitate din Alba. Populaţia a fost alertată
-
Polonia este al treilea exportator de ciocolată din Uniunea Europeană. Investiţiile unui gigant american îi vor întări poziţia
În primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ploaie, iar în perioada 16 – 21 decembrie se aşteaptă mai ales burniţă sau ploi slabe, dar numai cu caracter local.
CRIŞANA
Temperaturile maxime vor fi apropiate de cele normale, specifice perioadei de prognoză, pe aproape tot parcursul intervalului, urmând a se situa, în medie, între 5 şi 7 grade Celsius. Doar în zilele de 10, 11 şi 12 decembrie acestea vor fi uşor mai coborâte, la medii regionale de 2...4 grade. În prima săptămână valorile nocturne vor scădea de la medii de 4 grade, până în jurul valorii de - 2 grade, în perioada 11 – 16 decembrie, după care se vor apropia de 0 grade în ultimele nopţi.
În primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, predominant sub formă de ploaie, iar în perioada 16 – 21 decembrie se aşteaptă mai ales ploi slabe sau burniţă, dar numai cu caracter local.
TRANSILVANIA
Vremea se va răci uşor în primele zile ale intervalului, când temperaturile maxime vor scădea, în medie, de la 5 grade la 1 grad Celsius, pentru ca în perioada 13 – 21 decembrie acestea să se menţină constante, apropiate de cele normale, la medii în jurul valorii de 2 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative, cu cele mai scăzute valori în nopţile de 13 şi 14 decembrie când se vor situa, în medie, la -8...-7 grade.
În primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitaţii, la început mixte, apoi predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ în data de 9 decembrie. În restul perioadei probabilitatea de precipitaţii slabe, burniţă sau fulguieli, va fi destul de redusă.
MARAMUREŞ
În primele zile ale intervalului vremea se va răci uşor, astfel încât când temperaturile maxime diurne vor scădea, în medie, de la 5 grade la 2 grade Celsius, pentru ca în perioada 13 – 21 decembrie acestea să se menţină constante, apropiate de cele normale, la medii în jurul valorii de 3 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative, cuprinse în medie între -5 şi -2 grade, mai puţin în primele două nopţi când se vor situa între 0 şi 2 grade Celsius.
Până în jurul datei de 10 decembrie vor fi precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ, iar în restul intervalului doar local şi trecător vor fi ploi, lapoviţe sau ninsori slabe.
MOLDOVA
Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit pe tot parcursul celor două săptămâni, valorile medii regionale ale maximelor termice urmând a fi cuprinse între 0 şi 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative, cu cele mai scăzute valori, de până la -8 ...-6 grade, în nopţile de 12, 13 şi 14 decembrie.
În primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, mai însemnate cantitativ în data de 9 decembrie. În restul perioadei condiţiile de precipitaţii vor fi extrem de reduse.
DOBROGEA
Regimul termic va fi apropiat de normele multianuale specifice perioadei de prognoză, cu maxime cuprinse, în medie la nivelul regiunii, între 4 şi 6 grade şi minime între 0 şi 2 grade, mai puţin în nopţile de 12, 13, 14 şi 15 decembrie când vor fi uşor negative.
În primele zile ale intervalului vor fi ploi moderate cantitativ, după care probabilitatea de precipitaţii va fi extrem de redusă.
MUNTENIA
Valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative pe parcursul celor două săptămâni. Astfel, se aşteaptă medii regionale ale temperaturilor maxime cuprinse între 3 şi 5 grade, apropiate de normele multianuale. Dacă în primele nopţi temperaturile minime vor fi uşor pozitive, în restul intervalului acestea vor deveni negative, cu cele mai scăzute valori, de până la minus -6 ...-4 grade, în nopţile de 13, 14, 15 şi 16 decembrie.
În primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, dar trecător şi lapoviţă şi ninsoare, mai importante cantitativ în noaptea de 8 spre 9 decembrie şi în data de 9 decembrie. În restul perioadei condiţiile de apariţie a precipitaţiilor vor fi extrem de reduse.
OLTENIA
Regimul termic diurn al aerului va fi apropiat de normele multianuale specifice perioadei de prognoză, cu maxime cuprinse în medie între 3 şi 5 grade. Dacă în primele nopţi temperaturile minime vor fi uşor pozitive, în restul intervalului acestea vor deveni negative, cu cele mai scăzute valori, de până la -4 ...-3 grade, în nopţile de 12, 13, 14 şi 15 decembrie.
În primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, dar trecător şi lapoviţă şi ninsoare, mai însemnate cantitativ în data de 9 decembrie. În restul perioadei condiţiile de precipitaţii vor fi extrem de reduse.
LA MUNTE
Valorile termice nu vor avea variaţii semnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, urmând a se înregistra, în medie, temperaturi maxime cuprinse între -2 şi 2 grade Celsius şi minime negative, între -7 şi -4 grade.
În primele zile ale intervalului vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, local însemnate cantitativ în data de 9 decembrie în Carpaţii Meridionali şi în cei Orientali. Ninsori slabe se mai pot semnala şi dupa data de 16 decembrie.
Citeşte şi:
Cum va fi vremea în această iarnă. PROGNOZA METEO până în luna februarie. HARTA meteorologilor
Citește pe alephnews.ro: O explozie la o fabrică de muniții din Turcia a dus la moartea a cel puțin 12 persoane și la rănirea altor patru. Autoritățile investighează incidentul
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Joe Biden comută pedepsele a 37 de condamnați la moarte. Acestea au fost transformate în închisoare pe viață fără posibilitatea de eliberare
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:48
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1035. SUA intenţionează să impună mai multe sancţiuni asupra energiei ruse până la sfârşitul anului / UE va produce 2 milioane de proiectile de artilerie în 2025 / NYT: Trimiterea de trupe nord-coreene în Rusia a fost ideea lui Kim Jong-Un, nu a lui Putin
-
astăzi, 13:42