- Home
- Social
- (28.04.2020, 15:27)
- Simona Moloiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum vom călători după pandemie? Zborurile nu se vor relua în acelaşi timp spune Comisia Europeană
- Reluarea zborurilor nu se va face în acelaşi timp la nivelul Uniunii Europene, spune comisarul pentru Transport şi Mobilitate, Adina Vălean.
- Fiecare ţară trebuie să decidă când vom putea călători în funcţie de situaţia epidemică locală.
- La aeorport sau în gări ni s-ar putea lua temperatura la îmbacare, ca măsură de combatere a pandemiei de coronavirus.
- Eurocontrol estimează că pierderile în urma pandemiei de coronavirus pentru transportul aerian vor depăşi 110 miliarde de euro.
- Comisia Europeană le cere companiilor să respecte legislaţia europeană şi să le ofere clienţilor banii înapoi pentru călătoriile neefectuate din cauza pandemiei de coronavirus.
Urmărește
1070 afișări
Cum vom călători după pandemie? Zborurile nu se vor relua în acelaşi timp spune Comisia Europeană
După pandemie, Europa se va pune din nou în mişcare în etape. Potrivit Comisiei Europene, nu ne putem aştepta ca la nivel european, zborurile şi călătoriile să se reia în acelaşi timp, ci depinde de fiecare stat membru în parte şi de situaţia sanitară naţioanlă.
"Este important ca transportul să fie reluat cât mai rapid, pentru ca oamenii să îşi poată relua călătoriile, nu doar în scop turistic, dar şi pentru a-şi vizita familiile sau în scop professional, odată ce economia se reia”, este preciarea făcută de Adina Vălean în timpul dezbaterii din Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European.
Sectorul transporturilor este printre cele mai afectare de pandemia de coronavirus. Numai în transportul aerian, Eurocontrol estimează că pierderile vor depăşi 110 miliarde de euro.
Cât despre modul cum vor arăta călătoriile noastre după pandemie, Comisia Europeană spune că elaborează un ghid pe care îl va prezenta în perioada următoare. Printre măsurile care pot fi luate, măsurarea temperaturii la îmbarcare, respectarea normelor de distanţare şi obligativitatea măştilor în transportul în comun sau cu avionul.
În ceea ce priveşte călătoriile şi vacanţele pe care oamenii nu le-au mai putut efectua din cauza pandemiei de coronavirus, Comisia Europeană le cere companiilor să respecte legislaţia europeană şi să le dea clienţilor banii înapoi. Recomandarea vine după ce numeroase companii din turism şi transport au cerut să poată oferi clienţilor vouchere în schimbul banilor, pentru a nu da faliment. Oficialii de Bruxelles spun însă că, înainte ca o astfel de posibilitate să fie luată în calcul, aceste vouchere trebuie să fie mai atractive, să ofere aceleaşi serivicii pentru care clienţii au plătit anterior sau chiar să vină cu o ofertă mai bună pentru clienţi.
Foto: Profimedia
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe