- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.08.2017, 13:01)
- Mihaela Gidei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cunoscutul medic ortoped Gheorghe Burnei poate profesa în spitale de stat. Decizia Tribunalului Bucureşti nu e definitivă
Medicul Gheorghe Burnei, acuzat că a luat mită de la mai mulţi pacienţi, va putea profesa în spitalele de stat, după ce Tribunalul Bucureşti i-a admis vineri cererea de ridicare a interdicţiei, însă decizia instanţei poate fi contestată.
Urmărește
1930 afișări
Medicul Gheorghe Burnei a cerut din nou în instanţă să profeseze în spitalele de stat
„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul BURNEI GHEORGHE. Admite cererea de modificare şi, în consecinţă: înlătură interdicţia impusă inculpatului de a nu exercita profesia sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate. Menţine măsura controlului judiciar precum şi celelalte obligaţii impuse inculpatului. Cu drept de contestaţie”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Medicul ortoped Gheorghe Burnei, acuzat că a luat mită de la mai mulţi pacienţi, a cerut vineri, Tribunalului Bucureşti, din nou, să îi fie ridicată interdicţia de a profesa în spitatele de stat, motivând că vrea să ajute copiii în continuare.
„Vreau să vă spun cu toată sinceritatea că nu am făcut nimănui rău. (...) Eu începeam serviciul la şase şi jumătate seara – deşi trebuia să fiu acolo la opt – şi terminam la 11, 12 noaptea. Nu am fost de acord cu nimeni de pe lista pe care o aveţi că mi s-a dat ceva. Nu pentru asta făceam actul medical, pentru că puteam să-l fac la privat şi eram mult mai avantajat. Eu am rămas să desfăşor actul medical în ţara în care m-am născut, pentru că voiam să-i ajut pe ei. Vă rog să îmi daţi dreptul să îi ajut în continuare”, a spus acesta în faţa judecătorului.
De asemenea, medicul a mai declarat în sala de judecată că vrea să le predea studenţilor şi noţiunile practice, de aceea are nevoie de acces în Spitalul „Marie Curie”, unde sunt toate condiţiile necesare, subliniind, totodată că nu va influenţa martorii din dosar.
Gheorghe Burnei a mai spus că activitatea sa a adus economii de milioane de euro, întrucât a preluat cazurile ce puteau fi trimise în străinătate.
La rândul său, apărătorul medicului a subliniat în faţa instanţei faptul că este necesară ridicarea interdicţiei, pentru că spitalele din mediul privat nu dispun de aparatura necesară existente în cele de stat. În susţinerea acestei idei, avocatul a mai precizat că principala activitate a lui Gheorghe Burnei era preluarea cazurilor refuzate de ceilalţi ortopezi.
„În opt luni, s-au adunat sute de pacienţi în aşteptare. (...) Impactul dosarului a creat un fel de psihoză în rândul ortopezilor şi azi nu se mai fac nici operaţii banale”, a pledat avocatul.
Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare pe solicitarea medicului.
Instanţa a dispus, în 7 iulie, să menţină cercetarea lui Gheorghe Burnei sub control judiciar. Între interdicţii se numără şi „să nu exercite profesia, sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe de Copii Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate”.
Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:04
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 983. SUA anunţă un nou ajutor militar pentru Ucraina / Zelenski le cere aliaţilor să nu mai privească, ci să acţioneze în privinţa Coreei de Nord / Forţele ruseşti domină frontul din estul Ucrainei / Ucraina va produce rachete antidrone împreună cu un producător belgian
-
astăzi, 21:55