- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cuplurile internaţionale ce divorţează vor putea alege legislaţia cărui stat se aplică în cazul lor
Cuplurile internaţionale care decid să divorţeze vor putea alege, în curând, legislaţia cărui stat se aplică în cazul lor, potrivit unor noi reglementări la nivelul UE, adoptate în unanimitate, joi, de Comitetul pentru Afaceri Legale.
Cuplurile internaţionale ce divorţează vor putea alege legislaţia cărui stat se aplică în cazul lor
De exemplu, noile reguli vor permite unui cuplu fraco-german, stabilit în Belgia, să aleagă dacă divorţul se derulează conform legilor din Franţa, Germania sau Belgia.
Noile reglementări urmează să fie aprobate de miniştrii de Justiţie ai statelor membre UE, vineri şi de către plenul Parlamentului European în decembrie, la Strasbourg.
Adoptarea modificărilor se face, în premieră în UE, printr-o nouă procedură de "întărire a cooperării", la care au aderat momentan 14 state membre.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Persoanele care vor dori să divorţeze în alt stat decât cel de origine vor trebui să dovedească, totuşi, o legătură strânsă cu acesta, respectiv prin rezidenţă sau naţionalitate. De asemenea, soţii trebuie să cadă de acord asupra statului în care vor oficia divorţul.
Statele membre care au adoptat procedura mai rapidă de promulgare a actului normativ sunt Belgia, Bulgaria, Germania, Spania, Franţa, Italia, Letonia, Luxemburg, Ungaria, Malta, Austria, Portugalia, România şi Slovenia. Alte state membre sunt invitate să adere la acest acord, în orice moment.
Noua legislaţie ar intra în vigoare la 18 luni după aprobarea de către statele membre.
Potrivit statisticilor Comisiei Europene şi ale Consiliului Europei, în UE sunt aproximativ 122 de milioane de căsătorii, din care 16 milioane (13 la sută) sunt considerate "internaţionale".
În 2007, s-au înregistrat peste un milion de divorţuri în statele membre, din care 140.000 au elementul "internaţional".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO