Pandemia de COVID-19 te-a făcut să mănânci mai sănătos şi, în special, mâncare locală.
Legume şi fructe proaspete, ca în grădina bunicii, a căutat şi Cătălin. Aşa a ajuns, cu o lună în urmă, să pornească o afacere cu produse româneşti. Acum, îţi aduce o paporniţă cu bunătăţi din zona Olteniei. Comenzile le primeşte pe Facebook, iar legumele şi fructele ajung la clienţi o dată pe săptămână.
Pentru 30 de lei, Doina primeşte câteva kilograme din fructele şi legumele preferate. Poate adăuga în coş şi sucuri, dulceaţă sau miere. Toate naturale, susţin gospodarii care le pregătesc.
Mănânci sănătos, iar sistemul tău imunitar va fi mai puternic, îţi spune Iuliana Petrişor, medic nutriţionist.
Cătălin Zamfir, proprietar firmă care livrează produse româneşti: Facem o ofertă. Oferta o prezentăm pe pagina noastră de Facebook. De acolo, clienţii ne comandă. Avem sucuri presate la rece, mere şi piersică. Nectar, cum îi spune producătorul nostru. Acum am o comandă pentru 2 kg de ardei capia, un kilogram de gogoşar şi un kilogram de ardei gras. Testăm legumele pentru a fi siguri că ducem legume sănătoase. Mai puţin de 30 mg/kg când norma admisă este de 250. Produsul nostru e ca la mama acasă.
Doina Buzuloiu, clientă: Toată lumea vrea să mănânce bio. Nu mi-am pus problema decât când am constatat că sunt, totuşi, nişte reacţii adverse după ce m-am aprovizionat din piaţă, din anumite locuri, fără să ştiu de unde cumpăr.
Iuliana Petrişor, medic nutriţionist: Cu cât sunt mai bune legumele şi fructele, mai de sezon, mai proaspăt recoltate, bineînţeles că sunt mai bune. Ştim foarte bine că sunt anumite culori, spunem noi, magice, şi anume, roşu, verde, mov, care au foarte multe vitamine şi oligoelemente.